Ook in Eindhoven pakt Roda JC op de valreep een punt

Voor de derde keer dit seizoen heeft Roda JC in de slotseconden van de wedstrijd een gelijkspel behaald. In blessuretijd kwamen de Kerkradenaren langszij bij FC Eindhoven: 3-3.

Dylan Vente was andermaal de gevierde man aan de zijde van de Kerkradenaren. Na rust tekende de spits voor de 2-1 en in blessuretijd schoot hij de 3-3 tegen de touwen. De andere Roda-goal kwam op naam van Jamie Yayi Mpie. Het was voor Roda JC een welkom punt, na een wedstrijd lang ploeteren.

De ploeg van Jurgen Streppel had het namelijk heel lastig met FC Eindhoven, de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie. In de eerste helft werd Roda op alle vlakken overrompeld door de thuisploeg. Duels gingen verloren, voetballend was het matig en de geel-zwarten kwamen dan ook tot geen enkele kans. FC Eindhoven drukte het overwicht ook uit in de score. Door een kopbal van Mawouna Amevor en een schot van Evan Rottier was de ruststand 2-0.

Na de rust vond Roda JC snel de aansluiting. Na een vlotte aanval schoot Vente raak op aangeven van Romano Postema. De hoop op een snelle gelijkmaker vervloog echter snel, want nog geen vijf minuten later kreeg FC Eindhoven een penalty. Robin Gansner wees naar de penaltystip na een vermeende overtreding van Nils Röseler; op basis van de beelden bleek er weinig aan de hand. Het buitenkansje werd benut door Ozan Kökcü.

Vervolgens kabbelde de wedstrijd wat voort, totdat Roda in de laatste vijf minuten een onwaarschijnlijke comeback realiseerde. Twee minuten voor tijd veranderde het Eindhoven-doel in een schiettent, waarbij Jamie Yayi Mpie het laatste zetje gaf. Met een geplaatst schot bepaalde Vente de eindstand uiteindelijk op 3-3, tot ontzetting van alle thuissupporters.

Header: Roda JC Live