Ontstemde MVV-supporters boycotten uitduel tegen Roda JC

Verschillende supportersverenigingen van MVV Maastricht hebben hun leden opgeroepen om de uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade te boycotten. De Zuid-Limburgse derby wordt gespeeld op zondag 24 maart.

De reden voor de oproep ligt in het aantal kaarten dat Roda JC beschikbaar heeft gesteld voor de bezoekers uit Maastricht: MVV krijgt de beschikking over 400 kaarten, terwijl het uitvak in het Parkstad Limburg Stadion ruimte biedt aan 1.000 bezoekers. Eerder dit seizoen waren er in De Geusselt eveneens 400 uitsupporters uit Kerkrade welkom. Daarmee werd de volledige capaciteit van het uitvak aldaar niet benut, wat kwam door nieuwe veiligheidsrichtlijnen. Er zijn sindsdien bij geen enkele thuiswedstrijd van MVV meer dan 400 bezoekende fans welkom geweest.

Bovendien heerst er onvrede over de veiligheidsmaatregelen rond het duel. Zo zouden meereizende MVV-supporters dubbel gefouilleerd worden, onderworpen aan een ID- en foto-check en zijn er geen camera’s, vlaggen en spandoeken toegestaan. Deze maatregelen werden ook opgelegd aan Roda JC-supporters, tijdens de derby in Maastricht. Die wedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning voor MVV.

Tijdens de wedstrijden in de Jupiler League 2014/2015 en tijdens de play-offs om promotie en degradatie in 2017 waren er in beide stadions uitverkochte uitvakken te zien. Zowel Roda JC als MVV beperkten toen niet het aantal toegestane uitsupporters.

Foto: Roda JC Live