Van Veldhoven vindt benodigde ondersteuning in Bouckaert

Carel Bouckaert legt zijn taak als voorman van de Stichting Samen Roda JC neer om Harm van Veldhoven te ondersteunen in zijn taak als algemeen directeur. Dat meldt Roda JC op haar website.

Bouckaert was sinds de vorming van de G7 in mei 2018 de spreekpersoon van de groepering, die inmiddels als Stichting Samen Roda JC door het leven gaat. Zo voerde de oud-topman van VDLNedCar het woord op een voorlichtingsavond voor supporters.

In de tussentijd was technisch directeur Harm van Veldhoven ook interim algemeen directeur geworden, na het vertrek van Wim Collard. Van Veldhoven liet al bij zijn aanstelling als interim-AD weten niet blij te zijn met de dubbelfunctie. Roda JC ging naarstig op zoek naar een vervanger, maar gesprekken met kandidaten ketsten om verschillende redenen af. Recent werd bekend dat Jos Merx in beeld was als directeur, maar ook met hem is geen overeenstemming bereikt.

Om de werkdruk voor Van Veldhoven te verlagen en ervoor te zorgen dat hij meer tijd krijgt om zich te focussen op het technische vlak, zal Bouckaert vanaf 1 maart Van Veldhoven gaan ondersteunen in zijn werkzaamheden als algemeen directeur. Hierbij is de voornaamste taak van Bouckaert om Roda JC klaar te stomen voor een nieuw seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.

Vanzelfsprekend toont Van Veldhoven zich op de clubsite content met de aanstelling van Bouckaert. “Ik ben blij dat iemand met dergelijke competenties zich heeft verbonden aan de organisatie. Karel Bouckaert heeft in zijn rol in de Stichting Samen Roda JC laten zien dat hij beschikt over de juiste drive en competenties om de club toekomstbestendig te maken. De clubliefde zit diep bij hem.” Gevolg van de aanstelling van Bouckaert is dat hij de Stichting Samen Roda JC zal verlaten. “Ik ben erg verheugd om op deze wijze een nóg grotere bijdrage te mogen leveren aan de verdere ontwikkeling van deze geweldige club”, aldus de man om wie het gaat zelf.

Om Roda JC klaar te stomen voor een nieuw seizoen in de Eerste Divisie zijn nieuwe, harde saneringen onvermijdelijk. De begroting zal opnieuw met bijna éénderde moeten worden ingeperkt: dit jaar is die nog 6,5 miljoen euro, ten opzichte van 4,5 miljoen euro in het volgende seizoen. Tevens zal Bouckaert zich bezig houden met de zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur. Met ingang van het nieuwe seizoen (1 augustus aanstaande) zal Bouckaert weer uit functie treden.

Grootaandeelhouder Frits Schrouff is warm voorstander van Bouckaert. De salariskosten worden dan ook niet door Roda JC zelf gedragen.

Foto: Roda JC Live