Ook Anelka trekt naar Kerkrade

Wie dacht dat het sluiten van de transfermarkt voor Roda aanleiding zou zijn om te stoppen met het aantrekken van versterkingen, heeft het mis. Niemand minder dan Nicolas Anelka zal de Kerkraadse gelederen komen versterken. Dat doet de Fransman als adviseur.

Het is een opvallende actie van de Limburgers, die wordt ingegeven door het investeringsplan van deeleigenaar Aleksei Korotaev. Daarvan werd aangekondigd dat Roda ook via diens netwerk aan de slag zou gaan. Wat Anelka, voormalig superster van clubs als Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Real Madrid, Paris Saint-Germain en Juventus, in Kerkrade precies gaat doen is nog onduidelijk. Hij zal in ieder geval actief zijn bij de Kerkraadse jeugdopleiding.

Houri
Ook fungeert Anelka als adviseur voor de Franse spelersmarkt. Niet geheel toevallig legde Roda gisteren Lyes Houri van SC Bastia op huurbasis vast, om te kunnen beoordelen of hij op termijn in aanmerking komt voor een meerjarige verbintenis in het Parkstad Limburg Stadion. Houri komt uit de koker van Anelka, die een positief verslag uitbracht over de 21-jarige middenvelder.

Caanen
Technisch directeur Ton Caanen op de clubwebsite: Technisch Directeur Ton Caanen: “Toen ik in Dubai was heb ik Nicolas leren kennen en heb ik gesprekken met hem gevoerd over voetbal. Ik had meteen het idee dat ik niet alleen te maken had met een ex- topvoetballer, maar ook met iemand die een zeer interessante gedachte heeft over het voetbal in het algemeen. We zijn natuurlijk trots dat we iemand van zijn kaliber aan onze organisatie kunnen toevoegen. We gaan nu samen met Aleksei Korotaev bekijken hoe we precieze invulling gaan geven aan zijn rol.”

Korotaev en Anelka arriveren later deze week in Kerkrade. Zondag staat het thuisduel tegen Ajax op het programma.

Foto: Roda JC Live