Ook beloften halen uit; 6-0 tegen Jong Fortuna Sittard

In navolging van de hoofdmacht, die zondag de vloer aanveegde met Helmond Sport (7-0), bleek gisteravond ook Jong Roda JC flink op schot te zijn. De manschappen van trainer Regillio Vrede, met in de basisopstelling een aanzienlijk aantal selectiespelers, waren met maar liefst 6-0 te sterk voor Jong Fortuna Sittard.

De wedstrijd werd afgewerkt in het Parkstad Limburg Stadion. Bij Jong Roda JC stonden onder meer Benjamin van Leer, Daryl Werker, Rigino Cicilia, Anco Jansen, Edwin Gyasi, Nathan Rutjes en Nayib Lagouireh aan de aftrap. Hun bijdrage werd ook al snel op het scorebord zichtbaar; na een sterke openingsfase wist de thuisploeg nog vóór de rust twee maal doel te treffen. De 1-0 kwam op naam van Nayib Lagouireh (schot in de lange hoek) en de 2-0 werd binnengekruld door Edwin Gyasi.

De marge werd in de 57e minuut nog groter toen Anco Jansen uit de rebound trefzeker was; 3-0. Na uitstekend voorbereidend werk van diezelfde Jansen tekende invaller Paul Schröders zo’n 10 minuten later voor de 4-0. Vervolgens was het wederom de beurt aan Nayib Lagouireh, die op aangeven van Gyasi zijn tweede doelpunt van de avond binnenschoot. Gyasi was ook de man van de assist bij de zesde laatste treffer van de avond; in de 85e minuut rondde Anco Jansen zijn steekpass op gepaste wijze af. 6-0 was tevens de eindstand van deze ‘kleine Mijnstreekderby’.

Jong Roda JC – Jong Fortuna Sittard 6-0 (2-0)
Doelpunten: 23′ Lagouireh 1-0, 28′ E. Gyasi 2-0, 57′ Jansen 3-0, 66′ Schröders 4-0, ’69 Lagouireh 5-0, 85′ Jansen 6-0.

Opstelling Jong Roda JC: Van Leer – De Jongh, Werker, Van Berkel (46′ Ekongo), Wijnen – Rutjes, Smeets, Jansen – Lagouireh, Cicilia (63′ Schröders), E. Gyasi.