Roda aast op Serero en Badji

Het regent versterkingen bij Roda JC Kerkrade, maar de koek lijkt nog niet op. De Koempelclub spreekt met Ajax-middenvelder Thulani Serero over een transfer naar Kerkrade en heeft bovendien interesse in Anderlecht-middenvelder Stéphane Badji.

De Limburger maakt melding van de interesse in de Ajacied. Voor de 26-jarige Serero, die al interlands speelde voor Zuid-Afrika, is in Amsterdam geen perspectief meer. Hij speelt bij voorkeur in de as op het middenveld, en kan dat in zowel een defensieve als aanvallende rol. In 120 duels voor de hoofdstedelingen kwam Serero tot 10 treffers en 7 assists. Ook speelde hij met de Amsterdammers Champions League-duels, met als persoonlijk hoogtepunt een treffer in het thuisduel tegen FC Barcelona in november 2013.

Het Belgische Voetbalkrant linkt Roda aan Stéphane Badji, voor wie meerdere clubs in de rij zouden staan. Hij is bij RSC Anderlecht op een zijspoor beland en wil graag speelminuten maken. Dat doet hij het liefst als centrale of verdedigende middenvelder, waar hij ook als rechtsback uit de voeten kan. De 27-jarige Senegalees heeft in Brussel nog een meerjarig contract.

Eerder versterkte Roda zich al met Thanassis Papazoglou, Bryan Verboom, Beni Badibanga, Ognjen Gnjatic, Stefan Savic en Lyes Houri.

Foto: Sport.be