Ook in Helmond Sport verslikt Roda JC zich

Roda JC kon zich zaterdagavond stevig in de subtop van de Keuken Kampioen Divisie nestelen, maar heeft dat nagelaten. In het Parkstad Limburg Stadion won Helmond Sport met 0-1.

Daar leek het in de openingsfase nog niet op. De thuisploeg kwam alleraardigst uit de startblokken en creëerde in het eerste kwart van de wedstrijd enkele grote kansen. Zo schoot Arjen van der Heide van dichtbij naast en redde Mike Havekotte knap op een inzet van Ted van de Pavert. Na die dotten van kansen zakte het niveau van Roda JC echter langzaam terug.

In de tweede helft pakte de ploeg van Jurgen Streppel de draad niet op. Integendeel, het spel ging van kwaad tot erger en Helmond Sport kwam zelfs op voorsprong. Op aangeven van Hakon Lorentzen kon Martijn Kaars inschieten. Helemaal vrijstaand voor doelman Moritz Nicolas faalde hij niet: 0-1.

Met die voorsprong op zak ging Helmond Sport nog extremer inzakken dan het daarvoor al deed. Interim-trainer Tim Bakens tuigde een indrukwekkende verdedigingslinie op, waar Roda JC een gaatje in moest zien te slaan. Dat lukte uiteindelijk pas in de absolute slotfase, waarin de Kerkradenaren vier keer dichtbij een doelpunt kwamen. Een uithaal van Romano Postema, die door Streppel was gepasseerd maar wel mocht invallen, werd op miraculeuze wijze door Havekotte gekeerd. Daarna zag Roda JC maar liefst drie kopballen van de lijn gehaald worden. Naast Van de Pavert waren ook Dylan Vente en Florian Mayer op die manier bijna trefzeker.

Door de verliespartij haakt Roda JC voorlopig af in de strijd om de bovenste plekken. De ploeg bezet nu de negende plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Foto: Roda JC Live