Roda JC treft maandagavond sterkste beloftenploeg

Op maandagavond tegen een beloftenploeg spelen is traditioneel lastig. Wat dat betreft heeft Roda JC geen geluk, want in Wijdewormer wacht met Jong AZ de sterkste beloftenploeg van dit seizoen.

Knappe resultaten
Het Alkmaarse jeugdteam staat na dertien speelronden op een keurige zevende plaats. Het team van Michel Vonk verliest maar weinig, en boekt bij vlagen knappe resultaten. Neem bijvoorbeeld de thuisoverwinningen tegen MVV (3-1) en NAC (4-0), maar ook, vorige week nog, een uitzege bij VVV-Venlo (1-2).

Die resultaten boekt de ploeg vooral aan de hand van Soulyman Allouch. De 20-jarige buitenspeler kent tot nu toe een uitstekend seizoen en tekende al voor vijf doelpunten én vijf assists. Samen met Robin Lathouwers en Misha Engel is Allouch de enige vaste waarde in het Alkmaarse team dit seizoen.

Zuinig
Roda JC kan buigen op een behoorlijk track record op het AFAS Trainingscomplex. Na de degradatie speelden de Kerkradenaren drie keer in Wijdewormer, verloren werd er nog nooit. Wel is Roda bijzonder zuinig met de doelpunten in Noord-Holland: tweemaal werd het 0-1 en een keer werd er met 1-1 gelijk gespeeld. Mario Engels en Patrick Pflücke tekenden voor de Kerkraadse goals in die jaren; vorig seizoen hielp Jong AZ een handje door een eigen doelpunt te scoren.

De doelpunten zullen morgen hoogstwaarschijnlijk moeten komen van Dylan Vente. De topscorer van de Keuken Kampioen Divisie heeft alweer twaalf keer gescoord, vier keer meer dan zijn naaste achtervolger. Voorin heeft Roda de zaken dus behoorlijk voor elkaar, achterin blijft het puzzelen. Nils Röseler en Terrence Douglas zijn voorlopig nog uit de roulatie, Florian Mayer zal niet ingezet worden op het kunstgrasveld van Jong AZ.

Een opsteker voor Jurgen Streppel is dat Teun Bijleveld weer inzetbaar is. De middenvelder keert terug van een blessure en heeft kwaliteiten die de Kerkradenaren in de voorbije weken misten in die linie. Bijleveld hoeft niet te rekenen op een basisplaats, daarvoor komt Jong AZ-uit nog te vroeg.

Verwachte opstelling Roda JC: Nicolas – Reith, Van de Pavert, Lambrix, Joppen – Vossebelt, Sieben – Van der Heide, Limbombe – Postema, Vente.

De wedstrijd op het AFAS Trainingscomplex vangt aan om 20:00 uur en staat onder leiding van Luuk Timmer. U volgt het treffen live via het Twitter-account van Roda JC Live.

Foto: Roda JC Live