Ook in Oss lijdt Roda JC pijnlijke nederlaag

Voor de tweede achtereenvolgende keer heeft Roda JC verloren in de Keuken Kampioen Divisie. Op bezoek bij TOP Oss ging de ploeg met liefst 3-0 het schip in.

Wie dat bij rust voorspelde, werd ongetwijfeld raar aangekeken in het Frans Heesen Stadion. In de eerste helft was Roda namelijk heer en meester. TOP mocht doelman Thijs Jansen danken dat het halverwege nog 0-0 stond, want de doelman was een ware sta-in-de-weg voor de aanvalslinie van de bezoekers. Zo pakte Jansen een hoop afstandsschoten en had hij een knappe redding in huis op een poeier van Arjen van der Heide. De grootste kans was voor Romano Postema, maar ook toen hij aan buitenspel ontsnapte en oog in oog met Jansen kwam, was de keeper attent. Hij tikte de bal voor de voeten van de spits weg.

De thuisploeg wist daar weinig tot niets tegenover te zetten en kwam alleen via een volley van Joshua Sanches in de buurt van het doel. Hoe anders werd dat in de tweede helft, waarin de Ossenaren vanaf het begin het initiatief namen. Dat leidde in eerste instantie niet tot grote kansen, maar toch lag de bal na een kwartier in het mandje. Bij een vrije trap van Toshio Lake sprong Boyd Reith niet mee met Roshon van Eijma, die keurig de openingstreffer binnenknikte.

Roda leek de rug snel te rechten, maar opnieuw was doelman Jansen goud waard voor TOP Oss. Met knappe reddingen op schoten van Dylan Vente en Bryan Limbombe voorkwam hij de gelijkmaker. Sterker nog, uit de counter die na zijn laatste redding volgde, werd het zelfs 2-0. Nadat Reith op het middenveld volledig verkeerd instapte, lag de weg voor Jearl Margaritha naar het Roda-doel open. Op zijn eerste inzet wist Moritz Nicolas nog redding te brengen, maar daarna was de doelman gezien.

Dat leek de genadeklap te zijn voor de Kerkradenaren, die daarna nauwelijks meer kansen creëerden. Een doelpunt van Guus Joppen werd nog afgekeurd vanwege hands. In blessuretijd werd het zelfs 3-0, nadat Xander Lambrix kinderlijk eenvoudig een penalty weggaf. Dat buitenkansje werd door Margaritha benut. Het was voor Roda het sluitstuk van een pijnlijke avond.

Foto: Roda JC Live