Roda JC ruim, maar met moeite langs Jong Utrecht

Roda JC heeft vrijdagavond een broodnodige overwinning geboekt. In eigen huis werd hekkensluiter Jong FC Utrecht met 4-1 verslagen. Bij rust stond het nog 1-1.

Zonder moeite ging het namelijk zeker niet, ondanks de uiteindelijk ruime uitslag. Sterker nog: in de eerste helft was het bedroevend wat Roda liet zien. Het veldspel was traag en zelfs in dat langzame tempo ook nog slordig. Jong FC Utrecht, met Darije Kalezic als trainer, hield het achterin keurig op slot en was in de aanval bij vlagen messcherp.

Bijna traditiegetrouw kwam Roda JC binnen no-time op achterstand. Derensili Sanches Fernandes slingerde een voorzet vanaf rechts de zestien in, waarop de hele Roda-defensie vooral elkaar aankeek. Mees Rijks maakte van die verwarring gebruik en tikte dankbaar de 0-1 binnen. Daarna kregen de beloften wel wat mogelijkheden om een tweede keer te scoren, met de grootste kans voor Dion Versluis. De spits kopte van dichtbij én vrijstaand echter naast.

Op dat moment stond het al 1-1, door een gelukstreffer van Arjen van der Heide. Een corner van hem zeilde bij de eerste paal via het been van Yannick Leliendal het doel in. Dat was nog niet het startschot van een Roda-offensief, maar doelpuntenmaker Rijks hielp een handje. Door een oliedomme overtreding liep hij tegen zijn tweede gele kaart af, waardoor Jong FC Utrecht met tien man verder moest.

In de tweede helft konden tien Utrechters de gelederen niet gesloten houden. Na tien minuten zette Romano Postema de thuisploeg op voorsprong. Ook hij had over geluk niet te klagen, want zijn schot werd door Yuya Ikeshita van richting veranderd. Na de 2-1 was het verzet van Jong FC Utrecht definitief gebroken en liep Roda uit naar een comfortabele zege. Met een prima schot tekende Dylan Vente voor de 3-1, even later mocht Phil Sieben na miscommunicatie bij Utrecht de 4-1 binnen tikken.

Foto: Roda JC Live