Ook uitwedstrijd in Almelo leidt tot nederlaag: 2-1

Roda JC Kerkrade heeft ook de zesde wedstrijd van de huidige Eredivisiejaargang verloren. Op bezoek bij Heracles in Almelo kwam de Limburgse ploeg vroeg op voorsprong, hield het ondanks een moeizame partij lang stand, maar ging het in de slotseconden van de partij alsnog onderuit: 2-1.

De eerste helft begon stormachtig op het kunstgras van het Polman Stadion. Nadat Heracles opende met een laag schot van Darri op de paal, was de eerste gevaarlijke aanval van Roda meteen raak: Mitchel Paulissen kon vrij inkoppen op een voorzet van Ard van Peppen, die goed naar voren was gekomen. Een enigszins verrassende voorsprong voor de bezoekers, zeker op basis van het spelbeeld de rest van de eerste helft. Heracles was bij vlagen heer en meester terwijl Roda slechts incidenteel in de buurt van het doel van Castro wist te komen. De thuisploeg was echter veelal slordig in de afronding, waardoor Roda de voorsprong in handen hield. Darri miste op onverklaarbare wijze in kansrijke positie en de vele andere aanvallen die ove rechts werden opgezet kwamen niet bij de juiste zwart-witte man. Tussendoor leverde Jurjus nog een grandioze mispeer af buiten de zestien, waarbij hij geluk had dat Ananou op tijd kon corrigeren door de bal richting Duitsland te schieten.

Na rust bleef Heracles de betere partij en was het snel weer een stuk gevaarlijker dan de Limburgse bezoekers. Het leverde al gauw de gelijkmaker op via Robin Pröpper, die eerder nog de paal in de weg zag staan voor een doelpunt. De gelijkmaker was verdiend en naderhand bleef het spelbeeld redelijk gelijk, al verschoof het zwaartepunt zich enigszins richting het middenveld. Desondanks bleven de kansen voor Heracles talrijk en voor Roda nagenoeg afwezig. Met een kleine tien minuten te gaan wist Engels wel knap te draaien, maar zijn schot ging nipt over de kruising van het Almelose doel. Vervolgens had Schahin ineens dé kans op een nieuwe Limburgse voorsprong, maar bijna op de doellijn wist hij de bal nog naast het doel te krijgen. Tot in de blessuretijd bleef Heracles echter het meest gevaarlijk, onder meer via een kopbal van de ingevallen Vermeij die rakelings over het doel raasde. In de allerlaatste minuut ging het dan echter alsnog fout voor Roda JC; dezelfde Vermeij schoot een voorzet van links hard in de touwen. Zodoende staat Roda JC na zes speelronden nog altijd puntloos op de laatste plaats in de Eredivisie.

Foto: Roda JC Live.