Platform Roda JC dringt aan op vertrek Collard en Janssen

Het Platform Roda JC, dat supporters, sponsoren en oud-spelers vertegenwoordigt, heeft de druk op de Roda-directeuren Wim Collard en Nick Janssen verder opgevoerd. Volgens de afvaardiging moeten de algemeen directeur én commercieel directeur zo snel mogelijk het veld ruimen bij de Kerkraadse club.

Dat meldt het Platform in een statement op haar eigen Facebook-pagina. Naar aanleiding van de onrust die onder een groot gedeelte van de Roda-supporters en -sponsoren heerst, achtte het Platform het noodzakelijk om met haar visie naar buiten te treden. In de afgelopen maanden nam het adviserend orgaan juist een terughoudende attitude aan, maar nu wordt de druk dus publiekelijk opgevoerd.

Al langere tijd druk
Het Platform geeft aan dat er door hen op de achtergrond al langere tijd wordt aangedrongen op een vertrek van Collard en Janssen, zij het vrijwillig of door ingrijpen van de Raad van Commissarissen of clubeigenaar Frits Schrouff. “We hebben dit ook met de personen in kwestie gedeeld alsmede in een directe oproep aan de RVC en eigenaar gestuurd”, valt er te lezen in het statement. “Vooralsnog is hieraan nog geen gehoor gegeven. Zij geloven in rust binnen de organisatie en haar omgeving. Wij denken dat dit echter een gepasseerd station is.”

“Blijven oproepen tot ingrijpen”
Verandering is volgens het Platform dan ook noodzakelijk. “Het platform stelt vast dat langer aanblijven van beide heren contraproductief werkt. De club heeft sterke behoefte aan een nieuw, geloofwaardig geluid. Het platform blijft echter bij haar standpunt en zal de Raad van Commissarissen en clubeigenaar Frits Schrouff blijven oproepen tot ingrijpen.”

Collard en Janssen liggen onder vuur door de povere prestaties van de club op meerdere gebieden in de afgelopen jaren. De soap rondom mogelijk aankomend clubeigenaar Aleksei Korotaev, die in de Verenigde Arabische Emiraten strafrechtelijk wordt vervolgd, heeft de positie van met name algemeen directeur Collard verder verzwakt.