Ook Utrecht te sterk voor Roda JC: 2-0

Roda JC Kerkrade heeft ook de vierde wedstrijd van het seizoen verloren. Op bezoek bij subtopper FC Utrecht had het de gehele wedstrijd vrijwel niets in te brengen en ging het meer dan verdiend met 2-0 ten onder. De doelpunten kwamen van v/d Streek en Labyad.

De eerste helft begon dramatisch voor Roda JC, dat ondanks de gewonnen toss al binnen tachtig seconden tegen een achterstand aankeek. Over de linkerflank kon Utrecht makkelijk doorkomen, waarna de bal ineens bij de vogelvrije Sander v/d Streek belandde. Ard van Peppen stond ondertussen ergens in Amersfoort te dekken, waardoor v/d Streek vrij kon inschieten en dat met verve deed: 1-0. Amper een minuut later kon Dessers de thuisploeg al op 2-0 schieten, maar dat ging vanuit Roda’s perspectief allemaal maar net goed. In het vervolg van de eerste helft gebeurde er bijzonder weinig; Utrecht had in de gaten dat het van Roda nauwelijks wat te vrezen had en kon rustig wat kansjes creëren. Dat Roda bij het rustsignaal überhaupt nog geen doelpoging ondernomen had, was een duidelijke indicatie van het krachtsverschil in het eerste bedrijf.

Na rust veranderde het spelbeeld eigenlijk weinig, met een stuk beter Utrecht en een bij vlagen dramatisch verdedigend Roda dat op offensief vlak vrijwel niet in het stuk voorkwam. Utrecht zat met enkele onhandige buitenspelmomenten vooral zichzelf in de weg, want van enige geel-zwarte tegenstand was absoluut geen sprake. Net binnen de 59e minuten schoot Labyad, op aangeven van Dessers, dan toch de 2-0 in de touwen en was de wedstrijd eigenlijk alweer beslist. Roda bleef compleet ongevaarlijk en richting het laatste kwart mocht Bahebeck invallen voor Dessers, wat hij deed met het missen van twee uitstekende kansen. Het laatste kwart van de wedstrijd kabbelde voort met nog een klein aantal kansjes voor Utrecht een en dramatisch ‘harmlos’ Roda JC.

Foto: Roda JC Live.