Sanharib Malki traint mee bij Roda JC

De selectie van Robert Molenaar krijgt de komende weken bij trainingen gezelschap van Sanharib Malki. In eerste instantie gebeurt dit om de conditie op peil te houden, meldt Roda op haar website.

Malki was onder Harm van Veldhoven en Ruud Brood actief als spits bij de Kerkraadse club, waar hij twee seizoenen topscorer werd. In die tijd vestigde hij bovendien het clubrecord van meeste doelpunten in één seizoen, door 25 keer het net te doen bollen.

Technisch directeur Van Veldhoven verklaart zijn keuze: “Sanharib ken ik al heel lang en ik heb altijd een goede band met hem onderhouden. Momenteel staat hij niet bij een andere club onder contract en daarom hebben we hem de mogelijkheid geboden om bij ons zijn conditie op peil te houden. Aanvankelijk traint hij daarom alleen mee met de selectie en we zullen vervolgens de situatie evalueren.” Deze evaluatie zal waarschijnlijk na twee à drie weken plaatsvinden. Dan zal bepaald worden of een contract voor Malki wordt opgesteld, wat ligt aan zijn conditie en aan de financiële ruimte die de club heeft.

Malki zelf wil, naast het helpen van Roda, ook in beeld blijven voor het nationale elftal van Syrië. Dit is nog kansrijk in de strijd om zich te plaatsen voor het WK 2018 in Rusland.

Foto: Roda JC Live