Oostenrijkse middenvelder in beeld bij Roda JC

Het gonst van de geruchten over versterkingen voor Roda JC. Een nieuwe naam kan sinds vandaag aan dat lijstje toegevoegd worden: Stefan Savic is in beeld om een aanvallende impuls aan het elftal te komen geven.

 

De 23-jarige Oostenrijker verkast volgens het Kroatische medium Sportske Novosti naar de Limburgse eredivisionist. Savic is een aanvallende middenvelder die op meerdere posities uit de voeten kan en in voorgaande transferperiodes ook al belangstelling genoot van de Koempelclub. Daardoor is het aannemelijk dat de Kerkraadse clubleiding, na de miljoeninjectie door de Zwitserse Rus Aleksei Korotaev, nu door wil pakken en de speler daadwerkelijk probeert vast te leggen. Het gaat voor de duidelijkheid hier niet om de centrale verdediger van Atletico Madrid met dezelfde naam. Maar dat lag dan ook niet echt in de lijn der verwachting.

Savic (op de foto in het blauwe shirt) stond in het verleden onder contract bij Red Bull Salzburg. Bij de club van de energiedrankjesgigant kwam hij echter vooral in actie voor de jeugd- en opleidingsteams RB Juniors en FC Liefering. Driemaal kwam hij binnen de lijnen bij de hoofdmacht van de vereniging. Savic speelde vervolgens een seizoen op het tweede niveau bij LASK Linz, waarna hij anderhalf jaar geleden de overstap maakte naar Slaven Belupo. Bij de Kroatische subtopper speelde de voormalig Oostenrijks jeugdinternational tot dusver 61 duels, waarin hij 6 maal scoorde en 11 assists verzorgde. In totaal speelde Savic al 204 duels in het betaalde voetbal, kwam hij 38 keer tot scoren en tekende hij voor 34 assists.

Foto: Slaven Belupo