Roda haalt in Griekenland verdedigende middenvelder op

Roda JC is in haar zoektocht naar versterkingen aanbeland bij Ognjen Gnjatic. De defensieve middenvelder van de Griekse club Platanias Chania wordt naar verwachting vrijdag nog definitief vastgelegd en zal dan een contract tekenen tot medio 2019.

Dat meldt Voetbalzone vrijdagochtend. De 25-jarige Bosniër heeft bij zijn huidige werkgever nog een contract tot en met de komende zomer. Roda zal dus in de buidel moeten tasten en betaalt naar schatting zo’n 120.000 Euro voor de voormalig Bosnisch jeugdinternational, die ook over de Kroatische nationaliteit beschikt. Hij moet bij Roda in de as de opvolger van Ugur Inceman worden, die afgelopen zomer enigszins verrassend vertrok uit Kerkrade.

Gnjatic begon in 2011 zijn carrière in de Bosnische eerste divisie bij het onvolprezen FC Kozara Gradiska. Het Servische Rad Belgrado kaapte hem daar een jaar later weg. Gnjatic zou in dienst van die club 68 wedstrijden afwerken in drie seizoenen. In de afgelopen twee jaargangen speelde hij op het Griekse hoogste niveau bij Platanias Chania 41 wedstrijden. Opvallend feitje: de verdedigende middenvelder scoorde in zijn carrière tot dusver 0 doelpunten. Het scorend vermogen van de club zal met deze transfer vermoedelijk dan ook niet opgevijzeld worden.

Foto: SDNA