Op eigen natuurgras wil Roda JC goede start vervolg geven

Na zeven jaar voetbal op kunstgras wordt er vrijdag weer gevoetbald op natuurgras in Roda JC’s voetbalkathedraal. In het eigen Parkstad Limburg Stadion wil Roda de verrassende seizoensstart een passend vervolg geven tegen Excelsior.

Zelfs de grootste optimist had de overwinning van het team van Jurgen Streppel, op bezoek bij promotiekandidaat De Graafschap, waarschijnlijk niet aan zien komen. Na een week vol bestuurlijke malaise gaf de jonge ploeg een even knappe als krachtige respons: met bij vlagen prima voetbal werden de Superboeren welhaast afgedroogd. Debutant Denzel Jubitana was met twee doelpunten de grote man bij de 0-3-overwinning.

Opsteker
Het was de gewenste opsteker voor de hele club en extra mooi was dat de overwinning ook nog eens gevierd kon worden met zo’n 140 meegereisde supporters. In eigen stadion, op het verse natuurgras, wil Roda dan ook een mooi vervolg geven aan dat goede begin. Voor het eerst sinds september 2020 worden er duizenden supporters verwacht in het Parkstad Limburg Stadion, en die hopen net zo’n fris Roda te zien als afgelopen zaterdag op televisie.

Dat lijkt erin te zitten, want met Patrick Pflücke, Benjamin Bouchouari en Jubitana heeft de selectie zat creativiteit. Tel daar nog eens bij op dat Roda afgelopen week Xian Emmers presenteerde. De Belgische middenvelder liet zijn contract bij Internazionale ontbinden en sloot transfervrij aan bij de Kerkradenaren. Vorig jaar maakte hij nog geregeld indruk op het middenveld van Almere City, dat hem toen nog huurde van de Italiaanse grootmacht.

Stadgenoot
Excelsior lijkt derhalve de borst nat te kunnen maken. De Rotterdammers kwamen vorige week juist helemaal niet prettig uit de startblokken, door thuis met 0-1 te verliezen van TOP Oss. Weliswaar heeft Excelsior een aantal aardige spelers weten aan te trekken, maar tegenover alle aanwinsten stond toch vooral een bijkans enorme rij aan vertrekkers. Met name het vertrek van topscorer Elias Omarsson hakte erin, maar ook de ervaring van bijvoorbeeld Thomas Verhaar, Luigi Bruins en Sander Fischer zal node gemist worden. Bekendste aanwinst was tot voor kort waarschijnlijk verdediger Sven Nieuwpoort,

Afgelopen week wisten de Kralingers echter ook Marouan Azarkan aan de selectie toe te voegen. De rappe buitenspeler wordt gehuurd van stadgenoot Feyenoord. Saillant detail: Roda had ook interesse om Azarkan een jaar te huren. Ondanks de nederlaag is het niet de verwachting dat Marinus Dijkhuizen al te veel zal aanpassen in zijn basiself. Azarkan mag waarschijnlijk vanaf het begin meespelen, wat ten koste gaat van de plek van Jaimy Buter.

Bij Roda JC hoeft aanwinst Emmers juist nog niet te rekenen op een basisplaats. De Belg is weliswaar direct aangesloten bij de selectie en zal zeker op de bank plaatsnemen, maar is nog niet fit genoeg voor negentig minuten. Ook Streppel zal, in het kader van never change a winning team, naar verwachting geen wijzigingen doorvoeren in de basiself. Daarbij speelt mee dat ook beoogde spits Dylan Vente nog niet fit is.

Opstellingen
Verwachte opstelling Roda JC: De Boer – Marzo, Joppen, Jensen, Absalem – Vossebelt, Bouchouari, Klaasen – Jubitana, Serrarens, Pflücke.

Verwachte opstelling Excelsior: Van Gassel – Horemans, Nieuwpoort, El Yaakoubi, Aberkane, Buter – Duku, Wieffer, Azarkan – Niemeijer, Dallinga.

De wedstrijd in het Parkstad Limburg Stadion begint om 20:00 uur en staat onder leiding van Jannick van der Laan.

Foto: Roda JC Live