Roda en NAC scoren niet in vermakelijk duel

Roda JC heeft vrijdagavond in eigen huis met 0-0 gelijk gespeeld tegen NAC Breda. Met name in de eerste helft waren de Kerkradenaren de bovenliggende partij, maar tot scoren kwamen beide ploegen dus niet.

Roda, met Xian Emmers voor het eeradst in de basis, kwam goed uit de startblokken. Debutant Bryan Limbombe speelde daar een flinke rol in: hij toonde zich zeer bedrijvig aan de rechterkant van het veld. Tot grote kansen kwam de thuisploeg in die openingsfase evenwel niet, want te vaak schortte het aan de eindpass. Die grote kansen kwamen uiteindelijk wel, maar waren niet besteed aan spits Dylan Vente, die een ongelukkige wedstrijd speelde. De aanvaller schoot één bal tegen zijn eigen standbeen, terwijl de tweede van de lijn werd gewerkt. Dat gebeurde na een opmerkelijk moment, want keeper Nick Olij kreeg vlak daarvoor een tik van Richard Jensen te verwerken. Scheidsrechter Martin van den Kerkhof weigerde echter af te fluiten, tot woede van alles en iedereen uit Breda.

In de tweede helft toonde NAC zich aanvallender dan in de eerste helft, onder meer door het inbrengen van Mario Bilate en de razendsnelle Jarchinio Antonia. De twee grootste kansen waren echter voor spits Ralf Seuntjens, die twee keer Rody de Boer op zijn weg vond. Met name op een geplaatst schot van Seuntjens toonde De Boer zich zeer attent in de hoek. Voor een grote kans moest Roda in de tweede helft wachten tot de absolute slotfase, toen invaller Jeremy Cijntje van dichtbij in het zijnet schoot.

Met het doelpuntloze gelijkspel schieten beide ploegen niet veel op. Maandag krijgt Roda JC een nieuwe kans op drie punten, op bezoek bij FC Volendam.

Foto: Roda JC Live