Van As geeft strijd op, Streppel blijft aan

Het op non-actief zetten van Jeffrey van As gaat niet direct leiden tot het vertrek van Jurgen Streppel bij Roda JC. Dat stelt de hoofdtrainer tegenover Voetbal International. Tegelijkertijd laat Van As aan meerdere regionale media weten zich neer te leggen bij de beslissing van de club.

Van As verscheen maandagochtend ‘gewoon’ bij het Parkstad Limburg Stadion, zoals hij al had aangekondigd. De ex-technisch directeur verklaarde nog niet klaar te zijn met zijn werk, maar legde een uur later dezelfde weg andersom af. Door Martijn Wismans, scheidend algemeen directeur, was hem vriendelijk doch dringend verzocht om het stadion te verlaten.

Voor Van As betekent dat het definitieve einde van zijn dienstverband bij Roda JC. Een jurist gaat nu voor hem in gesprek met de club om over de afwikkeling van zijn contract te praten. “Ik ben te emotioneel betrokken”, zegt de Leidenaar daarover tegen De Limburger. “Als je binnen vier dagen twee keer wordt weggestuurd ga je wel nadenken, is het het waard om het nog een keer te doen?” Nee, concludeert Van As voor de camera’s van L1. Een triest slot van het tijdperk-Van As in Kerkrade, waar hij anderhalf jaar geleden nog trots werd gepresenteerd.

In anderhalf jaar is de directeur, die eerder bij NAC en ADO actief was, erin geslaagd om een alleraardigst elftal samen te stellen. Met een beperkt budget wist Van As op knappe wijze spelers vast te leggen, zoals Danny Bakker, Thijmen Goppel en zeer recentelijk nog Dylan Vente. Wat dan weer niet voor de ’td’ spreekt is dat de meest waardevolle spelers, Patrick Pflücke en Benjamin Bouchouari, min of meer aan kwamen waaien. Beiden werden aangeboden bij Roda en mochten eerst ellenlang op proef meedoen, voordat ze uiteindelijk een aanbod kregen. Het beleid van Van As was veelal gestoeld op oude bekenden en zoeken binnen het eigen netwerk.

Onafscheidelijk
De angst dat het congé van Van As wel eens zou kunnen leiden tot het opstappen van Jurgen Streppel lijkt ongegrond. In de afgelopen dagen bleek al dat het duo misschien niet zo onafscheidelijk was als het voor de buitenwacht leek. Streppel laat nu tegenover Voetbal International weten “maar heel even” aan opstappen gedacht te hebben. “Een weg terug is er niet meer.” Wel heeft de trainer een aantal vragen, waarover hij dinsdagochtend met raad van commissarissen-voorzitter Joop Janssen in gesprek gaat. Diens interview bij L1 heeft de gemengde gevoelens bij de achterban nog niet weg kunnen nemen.

Of dat bij Streppel wel gaat lukken, valt te bezien. Voor de dubbelfunctie, die Janssen voor ogen heeft voor de trainer, loopt hij op het eerste gezicht namelijk niet warm. Ook dat is iets waar dinsdag over gesproken moet worden. Wel vindt de trainer het fijn dat Roda zijn contract wenst te verlengen, iets dat hij al even weet. “Het klinkt misschien gek, in de huidige situatie, maar ik heb het bij Roda heel goed naar mijn zin.”

Foto: Roda JC Live