Opgekrabbeld FC Den Bosch wil Roda JC voorbij

In een waarschijnlijk even koud als kil Parkstad Limburg Stadion staat Roda JC vrijdagavond tegenover FC Den Bosch. De Bosschenaren zijn opgekrabbeld na een heel matige eerste periode en wippen bij een overwinning zelfs over de Kerkradenaren heen.

Om te zeggen dat de ploeg uit de Brabantse hoofdstad een wisselvallig seizoen kent, is een understatement. Overal heeft FC Den Bosch inmiddels wel gestaan. Na twee wedstrijden trots koploper, na negen wedstrijden de nummer voorlaatst. De eerste periode die zo lekker begon, draaide uit op een deceptie.

In de tweede periode zetten de mannen van Jack de Gier juist weer een ijzersterke serie neer. Door 16 punten te halen uit 6 wedstrijden heeft FC Den Bosch zich uiteindelijk genesteld in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie. Recent werd onder andere knap gewonnen van De Graafschap. In de laatste twee weken zit er echter weer een beetje de klad in, met een pijnlijke thuisnederlaag tegen NAC Breda (0-5) als meest recente klap.

Zespuntenduel
Maar toch, met een overwinning op Roda JC gaat FC Den Bosch over de Kerkradenaren heen. Dat maakt het duel van vrijdagavond tot een heus zespuntenduel. Ook voor Roda is een overwinning essentieel. Dan sluiten de Kerkradenaren weer echt aan bij de subtop in de Eerste Divisie.

Vertrouwen kan Roda wel ontlenen aan het bekerduel tegen de Bosschenaren. Met een heus B-team knikkerden de geel-zwarten toen FC Den Bosch uit de beker. Met de vaste elf speelde FC Den Bosch toen zo ontstellend zwak, dat je zou mogen verwachten dat de eerste elf van Roda de klus ook wel zouden mogen klaren.

Zo makkelijk zit dat echter niet bij Roda JC. Ook dit seizoen zorgt het team van Jurgen Streppel soms voor positieve, maar net zo vaak voor negatieve verrassingen. Met name een gebrek aan productiviteit speelt Roda dit seizoen parten. Hoe veel punten zou Roda meer hebben gehad met wat scherpte voor het doel? Niemand die het weet, maar dat het een paar plekken op de ranglijst zou schelen, daar is iedereen zeker van.

Hattrick
Des te interessanter om vrijdagavond te zien hoe de ploeg zich vrijdagavond laat zien, na de ruime overwinning op FC Dordrecht. Eindelijk trof Dylan Vente toen eens een paar keer het doel, maar liefst drie keer in één wedstrijd. Het zou de spits het vertrouwen kunnen geven, dat in de afgelopen weken zo erg leek te ontbreken.

In eigen huis kan Roda in ieder geval bogen op prima resultaten tegen FC Den Bosch, zo lijkt op het eerste gezicht. Schijn bedriegt in recente tijden echter: van de drie competitiewedstrijden in Kerkrade sinds de laatste degradatie, won Roda er geen enkele. De bekeroverwinning brak met die negatieve trend, nu is het zaak om dat ook in de competitie door te zetten.

Wedstrijdinformatie
Streppel kan zijn normale basiselftal het veld in sturen vrijdagavond. Op de training was het wel behelpen, want door een paar coronabesmettingen moest Roda in gesplitste groepen trainen. Voor de opstelling heeft dat naar verwachting geen gevolgen.

Bij FC Den Bosch vertrok spits Roy Kuijpers afgelopen week. Hij verruilde zijn amateurcontract voor een profbestaan bij RKC Waalwijk, in de Eredivisie.

Vermoedelijke opstelling Roda JC: De Boer – Marzo, Jensen, Joppen, Absalem – Vossebelt, Emmers, Bouchouari – Limbombe, Vente, Pflücke.

Vermoedelijke opstelling FC Den Bosch: Van der Steen – Van Beijnen, Van Grunsven, Van der Winden, Van Hedel – Felida, Leijten, Van der Heijden, Ahannach – Stiers, Hornkamp.

Foto: Roda JC Live