Opgeluchte Schrouff: “Ik ben te gemakkelijk in alles mee gegaan”

Frits Schrouff is opgelucht, nu hij de aandelen van Roda JC kan overdragen aan een Limburgs ondernemerscollectief en Roland Hogenelst. Dat zegt de zakenman in gesprek met De Telegraaf.

Voor één euro draagt Schrouff zijn aandelenpakket van 79,8% over aan Hogenelst, Stijn Koster, Bert Peels, Jan Baggen en Herman Huirne. Het vijfmanspact gaf hem een beter gevoel dan de andere optie, een aandelenovername door Wouter Vandenhaute, een Belgisch mediatycoon. “Zo blijft het in de streek. De andere partij was zeker niet de mindere. Qua ervaring met leiding geven en qua sportbeleving had die partij juist meer, maar mijn keuze is uiteindelijk toch gevallen op mensen uit de regio. Bij hen zit genoeg kapitaal en ze zijn capabel. Ik heb een goed gevoel bij deze oplossing.”

Een goed gevoel had Frits Schrouff ook bij de oplossing, die Mauricio García de la Vega leek te vormen. Daarbij kwam Schrouff van een koude kermis thuis. “Met zijn toneelstukje heeft hij er heel wat mensen in weten te luizen. Mij ook”, geeft de 80-jarige Schrouff toe in De Telegraaf. Toch moeten er ook credits naar De la Vega, volgens de loempiamagnaat. “We hebben nog nooit zo’n sterk team voor zo weinig geld gehad. Dat is zijn verdienste.”

In de voorbije jaren stak Schrouff naar schatting twintig miljoen euro in Roda JC. Dat geld zal hij nooit meer terugzien. “Zonder mij was Roda JC er al jaren niet meer geweest”, weet Schrouff. “Aan de ene kant ben ik trots op wat ik voor de club heb betekend, aan de andere kant moet ik beschaamd zijn. Ik ben te gemakkelijk in alles mee gegaan.” Niet goed leiding geven in het voetbal staat gelijk aan veel geldverlies, beseft Schrouff. “Daar moet ik in de spiegel kijken.”

De ernstig zieke ondernemer uit Landgraaf is blij dat hij vanaf nu weer als supporter op de tribune kan zitten. “Ik ben niet zo’n galamannetje. Ik ga ook niet op het ereterras zitten, maar liever tussen het gewone volk. Ik heb het gedaan voor de mensen in Limburg. Voor al die supporters die altijd trouw naar de club zijn blijven komen.”

Foto: ANP