Roda bekert door na moeizame zege op Achilles Veen

Roda JC Kerkrade is haar bekercampagne begonnen met een 0-2-overwinning tegen Achilles Veen. Op Sportpark De Hanen Weide scoorden Roland Alberg en Chance Simakala.

Achilles Veen, dat zich voor het hoofdtoernooi van de KNVB Beker had gekwalificeerd door een overwinning op HHC Hardenberg, kwam goed uit startblokken op zijn eigen sportcomplex. Waar Roda in de eerste fase meer balbezit had, zorgde Achilles voor het eerste gevaar. Enkele schoten misten echter richting. Na twintig minuten nam de hoofdklasser bovendien het initiatief.

Roda JC wist hier bar weinig tegenover te zetten. In de eerste helft noteerde de eerstedivisionist geen enkel schot op doel en slechts twee pogingen. De thuisploeg kreeg ontegenzeggelijk de grootste kansen en trok die lijn vlak na rust door.

Pas na een klein uur spelen liet Roda voor het eerst serieus van zich horen, toen Iké Ugbo de paal raakte. Vijf minuten daarna schoot Roland Alberg de openingstreffer tegen de touwen met een goed geplaatst schot. Deze treffer bracht Roda echter niet in rustiger vaarwater, want Achilles ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Ook Roda kreeg grote kansen om de score te verdubbelen via Romario Rösch en Jordy Croux.

Een van richting veranderde vrije trap van Chance Simakala zorgde een kwartier voor tijd voor wat rust aan Roda-zijde. De vergrote achterstand ontmoedigde Achilles niet; een schot van Berry Sonnenschein moest nog van de lijn gehaald worden. Tot een aansluitingstreffer kwam het echter niet. Daardoor gaat Roda JC verder naar de tweede ronde van de KNVB beker.

Foto: Sem Caelen