Opnieuw bedroevend Roda klaar in KNVB Beker na zeperd tegen Excelsior

Roda JC Kerkrade is er niet in geslaagd om zich voor de halve finales van de KNVB Beker te plaatsen. De manschappen van René Trost maakten in het eigen Parkstad Limburg Stadion geen moment aanspraak op een overwinning en gingen hard onderuit tegen het effectieve Excelsior: 1-4.

De wedstrijd die aanvankelijk om 18:30 uur zou beginnen, werd door arbiter Wiedemeijer een kwartier uitgesteld in verband met het noodweer dat over Kerkrade trok. Toen de bal eenmaal aan het rollen was, kreeg Roda de grootste kans op de openingstreffer; Anco Jansen schoof oog-in-oog met Excelsior-doelman Damen de bal echter voorlangs. Daarna stelde de Rotterdamse eredivisionist snel orde op zaken. Gouriye schoot na een kwartier de 0-1 binnen nadat doelman Van Leer de bal op knullige wijze ingeleverd had, Mattheij verdubbelde de score na een halfuur spelen toen hij in de doelmond de bal zomaar voor zijn voeten kreeg bij een corner en toen Van Weert even later een vlugge tegenaanval van de gasten koelbloedig afrondde, stond er na 34 minuten een 0-3 tussenstand op het scorebord en was de wedstrijd al gespeeld.

Het spel van Roda deed in de eerste helft pijn aan de ogen. Een onzeker ogende defensie, veel balverlies in alle linies en nauwelijks effectieve aanvallende acties typeerden de wedstrijd van de Kerkradenaren. Trost bracht aan het begin van de tweede helft de aanvallers Paulissen en Cicilia in de ploeg ten koste van Lagouireh en Werker in een poging om de aansluitingstreffer te forceren. De druk richting het doel van de Rotterdammers werd wel opgevoerd, maar écht grote kansen werden er niet gecreëerd. De 6000 koukleumende bezoekers veerden op toen in de 77e minuut een kanonskogel van Jansen via de onderkant van de lat binnensloeg, waarmee de marge werd teruggebracht naar 2 doelpunten. Het slotakkoord was echter voor de bezoekers; een fenomenale pegel van opnieuw Van Weert in de kruising liet Van Leer volledig kansloos en zorgde voor de 1-4 eindstand.

Daarmee komt er voor Roda een einde aan het bekeravontuur, waarin het in de vorige rondes achtereenvolgens sc Heerenveen, Sparta Rotterdam en PSV uitschakelde. De Kerkradenaren spelen aanstaande zondag hun volgende wedstrijd in de Jupiler League, wanneer het in Stadion de Geusselt op bezoek gaat bij streekrivaal MVV Maastricht.

Roda JC Kerkrade – Excelsior Rotterdam 1-4 (0-3)
0-1 Gouriye (16′), 0-2 Mattheij (30′), 0-3 Van Weert (34′), 1-3 Jansen (77′), 1-4 Van Weert (84′)

Opstelling Roda JC: Van Leer – Dijkhuizen, Biemans, Werker (46′ Cicilia), Van Peppen – Faik, Pluim, Van Hyfte – Lagouireh (46′ Paulissen), Jansen, Gyasi (73′ Höcher)