Opnieuw onnodig puntverlies voor Roda JC: FC Emmen te sterk

In eigen huis heeft Roda JC wederom dure punten laten liggen. FC Emmen was niet beter, maar bleek wel met 1-2 te sterk voor de ploeg van Jurgen Streppel. Die stand stond ook al met rust op het scorebord.

Vooraf was duidelijk dat er veel op het spel stond op de zaterdagmiddag. Wie als winnaar uit de bus zou komen in Kerkrade, wist zich verzekerd van de vierde plek op de ranglijst. Misschien begonnen beide ploegen daarom afwachtend, al was die afwachtende houding niet in de score te zien: na amper tien minuten spelen stond het namelijk al 1-1.

Een hoekschop van FC Emmen werd na acht minuten ingekopt door Jeremy Hilterman. De vrijstaande spits zag zijn inzet gekeerd door Rody de Boer, maar de doelman kon niet voorkomen dat Jari Vlak op de lijn de openingstreffer binnen tikte. Nog geen drie minuten later werd de status quo alweer hersteld. Een fout van Lucas Bernadou werd afgestraft door Roda, dat snel counterde. Xian Emmers werd prima bediend door het middenveld en hield oog voor Dylan Vente. De spits scoorde zo eindelijk zijn eerste velddoelpunt van het seizoen.

Vervolgens werd het een aantrekkelijke eerste helft, waarin beide ploegen hun best deden om kansen te creëren. Dat lukte echter weinig, want vooral door afstandsschoten konden de teams gevaarlijk worden. Dat had kunnen leiden tot een gelijke stand bij rust, ware het niet dat Stefano Marzo besloot een cadeautje weg te geven. Een voorzet van Rui Mendes werd door de rechtsback uit het niets in eigen doel gekopt. Het bleek later de beslissende treffer.

In de tweede helft werd de wedstrijd namelijk nooit zo aantrekkelijk als voor rust. Beide ploegen werden naarmate de wedstrijd vorderde slordiger en slordiger, tot het spel aan het eind van de wedstrijd niet meer om aan te zien was. Kansen waren daardoor ook spaarzaam, maar toch raakten beide ploegen nog een keer het aluminium. Peter van Ooijen was dichtbij de beslissende treffer, terwijl later Vente bijna gelijk wist te maken.

Tot veranderingen in de score leidde het niet meer. Daar kon ook een slotoffensief van Roda JC niets aan veranderen. Het betekent dat de Kerkradenaren zich tevreden moeten stellen met de zevende plek op de ranglijst, terwijl FC Emmen aansluit bij de top van de Eerste Divisie. Voor Roda wacht vrijdag een ongetwijfeld verhitte derby tegen MVV Maastricht.

Foto: Roda JC Live