‘Oud Roda-aanvaller tekent bij Eredivisieclub’

Krisztián Németh vervolgt hoogstwaarschijnlijk zijn carrière in de Eredivisie. Goal.com meldt maandagavond dat de voormalig aanvaller van Roda JC aanstaande woensdag een medische keuring ondergaat bij eredivisionist FC Dordrecht.

De Hongaar, die tussen 2012 en 2014 in 52 duels in dienst van Roda JC Kerkrade 10 doelpunten scoorde en 9 assists leverde, zat sinds de degradatie van de Limburgse club naar de Jupiler League zonder werkgever, aangezien het contract van de dure centrumspits in Kerkrade werd ontbonden. Door zijn transfervrije status kan de aanvaller ook buiten de transferperiode op zoek naar een nieuwe club. Volgens Németh’s zaakwaarnemer kiest de speler bewust voor FC Dordrecht: “Momenteel heeft hij geen club, maar Krisztián had wel een aantal aanbiedingen op zak. Via de Eredivisie wil hij zich weer in de kijker spelen. Bij FC Dordrecht tekent hij een contract tot het einde van het seizoen.”

Zoals gezegd zal Németh nog wel door de medische keuring moeten komen, alvorens hij een contract bij de Schapenkoppen kan tekenen. Németh had zijn carrière ook in een exotische competitie kunnen voortzetten; “Er was onder meer interesse vanuit Denemarken en Azerbeidzjan. Hij is daar zelfs bij Inter Baku wezen kijken, maar dat avontuur zag hij uiteindelijk toch niet zitten. Toen kwam FC Dordrecht in beeld. Met technisch directeur Marco Boogers zijn we vervolgens gaan praten. Ze willen hem er graag bij hebben en Krisztián kijkt er zelf ook naar uit”, aldus de belangenbehartiger van de 25-jarige aanvaller. Mocht de deal doorgaan, dan komt Németh bij FC Dordrecht nog een oud-Roda JC’er tegen; Filip Kurto is momenteel de eerste keeper bij de club.

Foto: Pro Shots

Comments are closed.