Paulissen matchwinner in Almere: 0-1

Roda JC Kerkrade heeft haar laatste reguliere uitwedstrijd in dit Jupiler League-seizoen winnend weten af te sluiten. Op bezoek bij het listige Almere City FC boekten de Kerkradenaren via een vroeg doelpunt van Mitchel Paulissen een 0-1 zege, waardoor het zich verzekerde van de 3e plek op de eindrangschikking.

De Limburgers begonnen sterk aan het duel. Nadat Danny Schreurs al in de 3de minuut een grote kans onbenut liet, was het amper 5 minuten later wel raak; Hicham Faik zette Mitchel Paulissen met een uitstekende pass vrij voor doelman Etemadi, waarna de Kerkraadse middenvelder beheerst de 0-1 binnenschoot. De Limburgers konden in het restant van de eerste helft echter niet doordrukken. Sterker nog, de beste kansen waren voor de thuisploeg. Doordat het vizier van Mamedov echter 3 keer niet op scherp stond, gingen de geel-zwarten met een voorsprong de rust in.

Dat Almere de geschorste topscorer Janssen miste, liet zich ook na de theepauze merken. Ondanks een aanzienlijk aantal mogelijkheden slaagden de Flevolanders er namelijk niet in om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Aan de overkant werd een inzet van Tom van Hyfte van de lijn gehaald en was er in het slotkwartier voor Danny Schreurs een reuzekans om de voorsprong te verdubbelen, maar oog-in-oog met goalie Etemadi maakte hij de verkeerde keuze door de bal breed te leggen. Ondanks deze twee kansen kenmerkte het veldspel van de Kerkradenaren zich toch ook door flink wat geknoei en misverstanden, maar dat werd de ploeg niet fataal; na 94 minuten spelen floot scheidsrechter Manschot af bij een eindstand van 0-1.

Door de driepunter zijn de Kerkradenaren op de ranglijst niet meer te achterhalen door de nummer 4, FC Emmen. Datzelfde Emmen komt volgende week tijdens de laatste speelronde op bezoek in het Parkstad Limburg Stadion en is waarschijnlijk ook Roda’s tegenstander in het eerste playoff-tweeluik van de Kerkradenaren. Echter, wanneer Roda JC volgende week de Emmenaren verslaat en FC Volendam in dat geval wint op bezoek bij Jong PSV, speelt Roda JC in de play-offs tegen de Volendammers.

Almere City FC – Roda JC Kerkrade 0-1 (0-1)
Goals: 8′ Paulissen (1-0)
Geel: Biemans, Lagouireh (RJC)
Opstelling Roda JC: Verbist – Monteyne, Biemans, Swinkels, Van Peppen – Faik, Van Hyfte, Paulissen (62′ Rutjes) – R. Gyasi (46′ Jansen), Schreurs (82′ Lagouireh), Höcher.

Header: Roda JC Live