Pflücke positieve noot in oefenduel tegen Patro Eisden

Dinsdagavond heeft Roda JC in Maasmechelen met 1-2 gewonnen van Patro Eisden. Mart Remans en Jimmy Vijgen tekenden voor de Kerkraadse treffers in een wedstrijd, waarin Roda met name in de tweede helft heer en meester was.

In het typisch Belgische stadionnetje van Patro trad Roda nog aan in twee verschillende combinatie-elftallen. Met nog vier weken voorbereiding voor de boeg is het nog niet tijd om al te spelen in een verwachte basiself, eens te meer omdat de club hoopt spoedig enkele namen toe te voegen aan de selectie. Een van die namen is Dylan Vente, de spits die vorig seizoen gehuurd werd van Feyenoord. Hij moet de aanvalsleider worden in Kerkrade, maar het beperkte budget van Roda verhindert een snelle gang van zaken.

Daarom stond jongen van de streek Mart Remans dinsdag in de aanval geposteerd. De Kerkradenaar, die afgelopen seizoen succesvol was bij TOP Oss, speelde een hoogst ongelukkige wedstrijd. Weliswaar kwam de 0-1 van zijn voet, maar daar zal hij nauwelijks weet van hebben gehad. Remans viel vooral op door een fors aantal doelrijpe kansen om zeep te helpen, met name in de tweede helft.

In de eerste helft ging het oefenduel tegen de Belgische amateurs namelijk gelijkop. Er zat weinig creativiteit in het spel van Roda, dat met Nicky Souren, Robert Klaasen en Niek Vossebelt niet aantrad met een al te wendbaar middenveld. Ook de weersomstandigheden – het kwam de hele eerste helft met bakken uit de lucht – zullen niet hebben meegeholpen. Direct na de openingstreffer viel de niet onverdiende 1-1. Bij een afstandsschot van Patro zag de nieuwe doelman Rody de Boer er niet best uit.

Het inbrengen van Patrick Pflücke en testspeler Denzel Jubitana bracht muziek in het spel van de Kerkradenaren. Pflücke wist, zoals hij dat vorig seizoen ook vaak liet zien, met slimme passes zijn medespelers constant vrij te spelen, terwijl Jubitana een goede dribbelaar bleek te zijn met een prima individuele actie. De winnende treffer kwam echter van de voet van jeugdproduct Vijgen, maar wel uit een aanval die werd opgezet door Pflücke en Jubitana. De score had hoger kunnen uitvallen, maar een aantal keren stond de doelman van Patro op zijn plek, en ook de grensrechter stak een paar keer een stokje voor meer Roda-treffers.

Zaterdag speelt Roda JC zijn volgende oefenwedstrijd, tegen Lommel SK.

Opstelling Roda JC: De Boer (46. Hamers), Marzo (70. Takidine), Mayer (46. Joppen), Lambrix (85. Rau), Absalem (70. Keulen) – Klaasen (46. Bouchouari), Vossebelt (46. Jubitana), Souren (85. Sposito) – Goppel (46. Vijgen), Serrarens (46. Pflücke), Remans.