Roda met vertrouwen naar competitie: gelijkspel tegen 1. FC Köln

Op een positieve manier heeft Roda JC de voorbereiding tot een einde weten te brengen. In het Franz-Kremer-Stadion in Keulen wist het team van Jurgen Streppel de plaatselijke FC te verslaan: 0-1. Denzel Jubitana was de matchwinner.

FC Köln, vorig jaar zestiende in de Bundesliga, trad in één van de sterkst mogelijke formaties aan tegen de Kerkradenaren. Alleen Ellyes Shkiri en Ondrej Duda werden nog gespaard, maar voor de rest stonden bekende namen aan de aftrap als Anthony Modeste, Mark Uth, Jonas Hector en Timo Horn.

Ondanks het kwaliteitssurplus van de thuisploeg liet Roda, dat ook in een van de sterkste opstellingen speelde, zich niet aftroeven in het begin. Köln was weliswaar de sterkere ploeg en creëerde enkele kopkansen, maar echte paniek in de Roda-defensie bleef uit. Daar stond tegenover dat Roda bij vlagen in de counter wat gevaar kon stichten. De eerste keer dat dat gevaar echt ontstond, was het ook meteen raak. Met een fraaie actie troefde Benjamin Bouchouari het hele Keulse middenveld af. Patrick Pflücke werd diep gestuurd en bereikte Jubitana met een voorzet op maat. De aanvallende middenvelder drukte zonder te twijfelen af.

In de tweede helft kwamen Shkiri en Duda wel in het veld. Köln zocht gedurende dat hele tweede bedrijf nadrukkelijk naar de gelijkmaker, maar de spaarzame kansen die de thuisploeg creëerde werden onschadelijk gemaakt door Rody de Boer. De doelman liet zich meermaals op positieve wijze gelden.

Vlak voor tijd kwam Keulen alsnog op gelijke hoogte, net op het moment dat het niet meer leek te gaan lukken. Tim Lemperle schoot van dichtbij een afvallende bal achter De Boer. Desondanks zal het resultaat tegen FC Köln zorgen voor het nodige vertrouwen bij Roda JC, dat bij tijd en wijle voetballend niet onder hoefde te doen voor de Bundesliga-club.

Volgende week zaterdag begint de competitie voor Roda JC met een uitduel tegen De Graafschap.

Opstelling Roda JC: De Boer – Marzo, Joppen, Jensen, Absalem – Klaasen, Bouchouari (89. Vijgen), Vossebelt (68. Souren) – Jubitana (63. Takidine), Serrarens, Pflücke (81. Lambrix).

Foto: Roda JC Live