Roda JC maatje te groot voor Jong Ajax: 0-4

Roda JC heeft de eerste wedstrijd van het seizoen ruim gewonnen. Op Sportpark de Toekomst waren de Kerkradenaren met 0-4 te sterk voor Jong Ajax. Roland Alberg, Jordy Croux, Kees Luijckx en Niek Vossebelt kwamen tot scoren.

Aangezien een groot deel van de gebruikelijke selectie van Jong Ajax zondagmiddag aantrad tegen FC Union Berlin, kreeg Roda JC te maken met een zeer jonge tegenstander. De ploeg van Mitchell van der Gaag was met gemiddeld 18 jaar en 134 dagen het jongste Jong Ajax aller tijden in de Eerste Divisie.

Het meer ervaren Roda JC bracht tegen de Amsterdammers een plan van ‘vroeg druk zetten’. Dat leidde na twintig minuten tot de openingstreffer. Alberg nam een afvallende bal goed aan en schoof hem vervolgens laag in de hoek. Doelman Kjell Scherpen was kansloos. In het eerste bedrijf wist Jong Ajax hier geen enkele grote kans tegenover te zetten.

Die kansen kwamen wel toen Brian Brobbey inviel na een klein uur spelen. De bonkige spits zorgde voor drukte in de Roda-zestien en kreeg met name een gigantische kans, toen hij vrijstaand naast het doel kopte. Op dat moment was de stand echter al 0-2, nadat Croux een penalty verzilverde na een overtreding op Stefano Marzo.

In de slotfase liep Roda JC nog uit naar 0-3 door een kopbal van Luijckx en een schot van Vossebelt, die een afvallende bal zo tegen de touwen schoot. De score had groter kunnen uitvallen als Croux vlak voor tijd scherper was geweest in de afronding, na een prima actie van Patrick Pflücke. Scherpen lag echter in de weg en voorkwam een grotere eindstand.

Header: Roda JC Live