Plat: “Misschien wel onze beste helft van het seizoen”

Johan Plat was gisteravond in Sittard wederom van waarde voor Roda JC Kerkrade. De aanvaller was verantwoordelijk voor het tweede doelpunt in het met 0-2 gewonnen uitduel bij Fortuna Sittard. Na een uitstekende eerste helft zag hij desalniettemin de nodige verbeterpunten voor zijn team.

De centrumaanvaller, die gisteren vanwege de afwezigheid van Marc Höcher en het inpassen van targetman Frank Demouge binnen de lijnen voornamelijk op de linkerflank speelde, zag dat de Kerkradenaren vóór de rust het spel domineerden. “Over de eerste helft ben ik heel tevreden, het was misschien wel onze beste helft van het seizoen”, reageert hij voor de camera van L1. “We creëerden heel veel kansen, hebben helemaal niks weggegeven en hadden de boel helemaal onder controle. We waren gewoon heel goed aan het spelen en konden steeds de vrije man vinden.” Na de 0-1 van Nayib Lagouireh in de 10e minuut verzuimde het elftal van Trost echter om de score uit te breiden. “We hadden eigenlijk nog 2 of 3 goals moeten maken, maar dat lieten we na. Gelukkig maken we vlak na rust gelijk de 2-0, en dan heb je toch een marge en een goed gevoel”, aldus Plat.

De nummer 9, die op knappe wijze uit een moeilijke hoek de 0-2 tegen de touwen werkte, zag na zijn treffer dat het niveau van de gasten wegzakte. “Dat is dus niet goed. We moeten zorgen dat dat niet meer gebeurt, want het is al vaker gebeurd dat we de tweede helft wat slapper zijn. Gelukkig hadden we al een 2-0 voorsprong en zijn ze niet echt meer gevaarlijk geworden. Maar het is onnodig, en dat moet beter.” Plat denkt te weten waardoor het spelpeil in het tweede bedrijf wegzakte: “Ik denk dat we op twee gedachten hinken, dat sommige jongens naar achter lopen en de rest vooruit, waardoor we geen grip meer op de wedstrijd hebben. Daarmee moeten we hard aan de slag. Over de tweede helft kunnen we niet tevreden zijn, maar we hebben de wedstrijd er toch goed uitgesleept. Weer 3 punten erbij!”

Plat geniet van het spelen van de Limburgse derby’s, vorige week in Kerkrade (2-0 winst tegen MVV) en gisteravond in Sittard. “Dit is geweldig. Heerlijke sfeer, veel supporters mee en drie punten; beter kan het niet. Ik hoop dat het in de volgende derby’s zo doorgaat, want het moet wel onze bedoeling zijn om de beste club van Limburg te blijven.” De volgende Limburgse opponent treft Roda pas op 7 december, wanneer het op bezoek gaat bij VVV-Venlo. Volgende week zondag staat er voor de geel-zwarten een confrontatie met Jong Ajax in het Parkstad Limburg Stadion op het programma.

Foto: Pro Shots

 

Comments are closed.