Play-off update | NAC mazzelt in Venlo, Eindhoven onderuit

Gisteravond werden de heenwedstrijden van de tweede ronde van de Jupiler Play-Offs gespeeld. Acht ploegen proberen op verschillende tijdstippen voor zichzelf een goede uitgangssituatie te creëren voor de terugronde aanstaande maandag. Roda JC won zonder grote moeilijkheden in Emmen (0-1); hieronder een overzicht van de andere drie wedstrijden die de revue zijn gepasseerd.

De Graafschap – Go Ahead Eagles: 1-0
Op de Vijverberg speelden Eredivisionist Go Ahead Eagles en De Graafschap in een moeizame wedstrijd vooral op zeker voor de return. Go Ahead controleerde een groot deel van de wedstrijd en mocht in de eerste helft enkele kansen noteren; De Graafschap kwam pas na de rust echt uit zijn schulp en zag al gauw een vrije trap van Van Ewijk rakelings voorlangs gaan. De in de eerste helft getorpedeerde Ted van de Pavert kopte met iets minder dan een kwartier voor tijd de voorsprong tegen de touwen, waardoor Go Ahead Eagles in de eigen Adelaarshorst vol aan de bak zal moeten om degradatie voorlopig af te wenden. Het belooft daardoor een bijzonder open wedstrijd te worden.

Doelpunten: 78′ 1-0 Ted van de Pavert.
Geel: Glynor Plet (GAE).
Scheidsrechter: Ed Janssen | Stadion: De Vijverberg | Toeschouwers: 8.251.

FC Volendam – FC Eindhoven: 2-1
In het vissersstadje vlak boven Amsterdam ontmoetten de nummers vijf en twee van de Jupiler League elkaar. Waar verwacht werd dat Eindhoven de overhand zou hebben, wist geen van de ploegen het heft in hand te nemen en kabbelde het duel zonder een hoop kansen voort. Henny Schilder brak de ban na meer dan een uur spelen voor FC Volendam, waarna Eindhoven aan de bak moest en in blessuretijd de gelijkmaker op het bord zette. De aanzienlijke groep meegereisde Eindhovenaren was nog aan het feesten toen aan de overkant Volendam alsnog de winnende treffer tegen de touwen werkte en zodoende een net wat betere uitgangssituatie heeft voor aanstaande maandag in het Jan Louwers Stadion dan FC Eindhoven zelf.

Doelpunten: 67′ 1-0 Henny Schilder, 90+1′ 1-1 Anthony van den Hurk, 90+2′ 2-1 Kevin van Kippersluis.
Geel: geen.
Scheidsrechter: Edwin van de Graaf | Stadion: Kras Stadion | Toeschouwers: 3.883

VVV-Venlo – NAC Breda: 0-1
VVV overwon de eerste ronde van de play-offs met een hoop mazzel, maar dat geluk leek gisteren tegen NAC Breda ineens op te zijn. NAC was in de eerste helft iets beter en scoorde bijna via Adnane Tighadouini en maakte uiteindelijk via Guyon Fernandez de 0-1, maar na de pauze domineerde de thuisploeg en had op verscheidende momenten grote en minder grote kansen moeten benutten. Melvin Platje zag een fenomenaal afstandsschot op de lat spatten en kwam enkele minuten later uit een counter de rechter paal tegen, waardoor de teller voor Venlo op nul bleef en een lastige uitwedstrijd in Breda wacht. Gerenommeerd kaartenverzamelaar Joeri de Kamps ontsierde het duel met een smerige overtreding op Jeffrey Altheer, waarop laatstgenoemde de strijd voortijdig moest staken. De Kamps bood ondanks eerder uitspraken vandaag toch zijn excuses aan voor de actie.

Doelpunten: 30′ 0-1 Guyon Fernandez.
Geel: Joeri de Kamps (NAC).
Scheidsrechter: Siemen Mulder | Stadion: Seacon Stadion – De Koel | Toeschouwers: 6.350

Foto: Roda JC Live.