Voorbeschouwing: play-off-finale lonkt voor Roda JC

Morgenmiddag speelt Roda JC Kerkrade de tweede wedstrijd in de directe confrontatie tegen FC Emmen. In het Parkstad Limburg Stadion vangt de beslissende pot in de halve finale van de play-offs om promotie en degradatie aan om 14:30. Roda JC Live blikt vooruit op de levensbelangrijke wedstrijd.

FC Emmen heeft minimaal één doelpunt nodig om hun kansen op voortgang naar de finale van de play-offs levend te houden. Om zonder verlenging door te gaan heeft het team van Joop Gall minimaal twee treffers nodig in het Parkstad Limburg Stadion. Te verwachten valt dat Emmen dus fanatiek de aanval zal zoeken en vooral een vlotte goal zal willen forceren.

Het ligt dan ook in de lijn der verwachtingen dat Roda dezelfde tactiek zal bezigen als na de openingstreffer in Emmen. De boel achterin zal zo goed mogelijk dichtgetimmerd worden en Roda zal hopen op een spaarzame uitval. Daarmee dwongen de Kerkradenaren in de JenS Vesting ook de beste kansen af, want de Emmenaren wisten niet door de verdediging van de geel-zwarten heen te voetballen.

Wanneer gaan we door?
Bij het op slot houden van de verdediging kan Roda zich maar weinig fouten veroorloven. Vrijwel elke overwinning van FC Emmen is namelijk funest voor de Kerkradenaren en bij een uitslag van 0-1 zal er verlengd worden in het Parkstad Limburg Stadion. Die verlenging zal uiteraard tweemaal 15 minuten bedragen, waarna er eventueel strafschoppen volgen. Hieronder leest u alle mogelijke scenario’s.

Overwinning Roda JC: Roda gaat naar de finale.
Gelijkspel: Roda gaat naar de finale.
0-1-overwinning FC Emmen: verlenging.
Elke andere overwinning FC Emmen: Emmen gaat naar de finale.

Slachtoffers na de eerste wedstrijd
Bij Roda JC is het nog onzeker of trainer Rick Plum een beroep kan doen op Danny Schreurs. De spits kampt na het duel op vrijdag met knieklachten. Daarom zal Anco Jansen vrijwel zeker morgen weer in de basis beginnen; of Schreurs op de bank begint, zal morgen blijken. Tevens is het twijfelachtig of Guy Ramos morgen weer in de basis zal beginnen. De verdediger, die in Emmen uitstekend speelde, is immers pas net terug van een blessure en het is nog niet duidelijk of hij twee wedstrijden in vier dagen kan spelen. Dan zal Bart Biemans terugkeren in de basisopstelling.

Bij FC Emmen ontbreekt ten opzichte van vrijdag alleen spits Arjen Hagenauw. Hij ontbreekt in verband met een lies- en heupblessure. Dat heeft echter geen invloed op de basisopstelling van de Drenten, die naar verwachting precies hetzelfde zijn.

Verwachte opstelling FC Emmen: Meerits – Bakkati, Luis Pedro, Seip, Siekman – Olijve, Vossebelt, Mannes – Deul, Bergkamp, Peeters.
Verwachte opstelling Roda JC Kerkrade: Verbist – Monteyne, Ramos, Swinkels, Van Peppen – Faik, Van Hyfte, Paulissen – R. Gyasi, Jansen, Höcher.

De dienstdoende scheidsrechter zal morgenmiddag de heer Bas Nijhuis zijn. Hij wordt daarbij geassisteerd door de heren Van de Ven en Schaap. De vierde official is de heer Bax.

Voorspellingen
2-1 (Sem), 1-1 (Luc), 1-1 (Jeroen), 3-2 (Robbert)
De heren redactieleden zijn er nog niet geheel over uit of Roda nou gaat winnen of gaat gelijkspelen, maar over twee dingen zijn we het in ieder geval eens – en dat is nog wel eens anders: de Kerkradenaren gaan door, maar FC Emmen weet dit keer wél te scoren tegen Roda. Verder willen we u niet onthouden dat Sem afgelopen vrijdag de juiste uitslag voorspelde. Een teken van kunde, dus kunnen we 2-1 verwachten? Of hielp het geluk de dommen? We zullen het morgen zien.

Foto: Roda JC Live.

Comments (1)

Comments are closed.