Roda moet wachten op Faber: “De komende dagen afwachten”

De aspiraties van Roda JC Kerkrade om Ernest Faber voor de start van de play-offs vast te leggen, konden gisteren al de ijskast in. Nu heeft de zaakwaarnemer van Faber laten weten dat Roda nog meer geduld zal moeten hebben. “Ernest gaat voorlopig nog geen keuze maken.”

Na de eerste gesprekken tussen Roda, Faber en diens zaakwaarnemer heerste er groot enthousiasme bij de Kerkradenaren. Wim Collard verklaarde dat hij ervan uitging dat nog voor de start van de play-offs de kogel door de kerk zou zijn. Gisteravond zaten echter 500 Roda-fans in Emmen op de tribune, zonder nieuws over een nieuwe trainer. Nu is de stilte rondom Faber doorbroken door zijn zaakwaarnemer Kees Ploegsma senior.

Ploegsma verklaart tegenover Voetbal International: “Wat mensen van Roda hebben gezegd over een eerdere beslissing is voor hun rekening, maar Ernest gaat de komende dagen nog afwachten. Hij heeft een paar dagen geleden een prima gesprek gehad met technische mensen van Roda, dat is waar. Maar er zijn nog wel wat zaken die hij belangrijk vindt om te weten: speelt de clubs volgend jaar in de Eredivisie of in de Jupiler League, bijvoorbeeld. En welke mogelijkheden er liggen voor de toekomst.” Met name het verschil tussen Jupiler League en Eredivisie is opvallend. Enkele dagen geleden verklaarde PSV-watcher Thijs Slegers nog tegenover Roda JC Live dat het niet uitmaakte voor Faber op welk niveau Roda komend jaar zou acteren. Zijn zaakwaarnemer verklaart nu dus anders.

Faber gaat woensdag op vakantie. Op dinsdag zal hij eerst nog een onderhoud hebben met zijn zaakwaarnemer. “Het zou best kunnen dat we er dan nog niet uit zijn. Indien nodig onderbreekt Ernest zijn vakantie”, aldus Ploegsma. Die verklaart en passant even dat het nog lang geen zekerheidje is dat de keuze op Roda gaat vallen. “Dat FC Eindhoven ook in de markt is, is bekend, maar er zijn ook nog andere dingen bij gekomen. Ernest gaat geen overhaast besluit nemen.” Wordt vervolgd…

Update 16:47 – Volgens PSV-watcher Thijs Slegers van Voetbal International zijn er inderdaad meerdere clubs in de markt gekomen voor Ernest Faber. Daartussen zijn ook Eredivisionisten, zo bevestigt hij tegenover Roda JC Live.

 

Comments (2)

  1. Ed Fransen

    Nou ik zou zeggen graag of helemaal niet Roda laat je niet weer de gek houden

Comments are closed.