Promotiehoop Roda vervliegt in De Goffert

Roda JC speelt ook volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. In een matig duel in Nijmegen bleek N.E.C. verreweg het best bestand tegen de druk: de Nijmegenaren wonnen met 3-0.

Nog voordat de 1.500 toeschouwers goed en wel op hun plek waren gaan zitten, konden ze alweer opspringen. Met een kanonskogel schoot Bart van Rooij zijn ploeg op voorsprong. Vervolgens ontvouwde zich een wedstrijd die getekend werd door nervositeit. Bij Roda JC leken een aantal spelers onder hoogspanning te staan, want de simpelste zaken gingen fout. Gedurende de eerste helft leken de Kerkradenaren wel beter in de wedstrijd te komen, maar tot grote kansen kwam Roda niet.

Vlak voor rust moest het team van Jurgen Streppel vervolgens de volgende klap incasseren. Een onnodig weggegeven vrije trap werd door Jan Hoekstra tegen de paal getikt. De ongelukkige doelman zag de bal echter via zijn heup op de doellijn belanden, waarna Rangelo Janga het laatste zetje gaf. Kees Luijckx maakte dat niet meer mee; de routinier werd al in de 37e minuut gewisseld, omdat hij – met al geel op zak – groot risico liep op een rode kaart.

Na de theepauze ging Roda JC op zoek naar de aansluitingstreffer, maar tot echte kansen kwam het niet. Eén keer moest Mattijs Branderhorst reddend optreden. De inzet van Erik Falkenburg hield de doelman met meer geluk dan wijsheid uit het doel. Aan de overkant was het vervolgens N.E.C. dat de wedstrijd besliste. Hoekstra kwam uit zijn doel na een breedtepass van de thuisploeg, maar de goalie had daar eigenlijk niets te zoeken. Jonathan Okita omspeelde de doelman eenvoudig en schoot de 3-0 binnen.

Daarna vonden de Nijmegenaren het wel prima, en Roda JC was niet bij machte om nog een eretreffer te maken. Vlak voor tijd kreeg de thuisploeg nog een grote kans, maar het schot van invaller Thomas Beekman spatte uiteen op de lat.

Door de nederlaag speelt Roda JC nog een seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. N.E.C. mag hoop houden op promotie: de Nijmegenaren spelen zondag de finale van de play-offs tegen FC Emmen of NAC Breda.

Foto: Roda JC Live