Roda JC Kort | Schlösser, Keulen, Hoekstra, Brouwers, Volkers & gras

In de regelmatig terugkerende rubriek Roda JC Kort houden wij u op de hoogte van het korte nieuws rondom de Kerkraadse voetbalclub. In de editie van vandaag: een hoop vertrekkers, maar ook een aantal blijvers.

Dat Roda JC na dit seizoen afscheid neemt van Pepijn Schlösser en Mitchel Keulen mag geen verrassing heten. Beide vleugelverdedigers kregen vanaf het begin van dit seizoen nauwelijks speeltijd van trainer Jurgen Streppel. In de paar wedstrijden waarin Schlösser en Keulen wel mochten meespelen, wisten ze bovendien nauwelijks indruk te maken.

Toch is het vertrek van beide jeugdspelers voor Roda een bittere pil. Opnieuw breken twee jongens uit de eigen opleiding die als talent werden aangemerkt niet door. Samen speelden Schlösser en Keulen 70 wedstrijden in de hoofdmacht van ‘hun’ club.

Iemand die ook niet terugkeert bij Roda JC is Jan Hoekstra. De van FC Groningen gehuurde doelman keert terug naar het noorden om daar de concurrentiestrijd om een plekje onder de lat aan te gaan. Hoekstra maakte dit seizoen een wisselvallige indruk in het Kerkraadse keepersshirt. Goede reflexen werden afgewisseld met soms flinke inschattingsfouten. Dat kwam Roda met name in de play-off-wedstrijd tegen N.E.C. duur te staan. Doordat de keeper bovendien de eerste seizoenshelft bijna volledig miste vanwege een schouderblessure, zal hij niet kunnen spreken van een heel geslaagd jaar. Hoekstra kwam tot 27 officiële wedstrijden.

In het kader van ‘niet terugkeren’ is de club deze week begonnen met het verwijderen van het kunstgrasveld uit het Parkstad Limburg Stadion. Iets waar veel supporters lange tijd naar hebben uitgekeken, sinds Roda JC in 2014 overstapte op de plastic mat. Nu, zeven jaar later, keert het natuurgras terug in Kerkrade. Het is nog onbekend wat er met de kunstgrasmat, die de laatste jaren al aan vervanging toe was, gaat gebeuren. Zeker is in ieder geval dat de werkzaamheden in volle gang zijn en dat Roda daarom vanaf nu traint op Sportpark Kaalheide.

Wie daarbij zeker aanwezig is, is Roel Brouwers. De populaire oud-verdediger heeft zijn verbintenis bij Roda JC met drie seizoenen verlengd en blijft aan als assistent-trainer van het eerste elftal. Op bezoek bij Jong AZ zwaaide hij voor het eerst met de scepter, omdat alle andere trainers met coronabesmettingen thuis zaten. Dat leidde meteen tot een overwinning. Verder gaat Brouwers stage lopen bij de onder-21 en onder-18 van Roda JC en zich focussen op zijn trainersopleiding.

Ook Danny Volkers blijft bij de Kerkradenaren. Het contract van het Hoofd Jeugdopleidingen is met twee seizoenen verlengd. Volkers gaat daarnaast een jeugdelftal trainen, maar welk elftal dat is, wordt nog bepaald.

Foto: Roda JC Live