PSV beslist wedstrijd in eerste kwart: 2-0

Roda JC Kerkrade heeft ook de derde wedstrijd van het seizoen zonder puntgewin afgesloten. Op bezoek bij PSV in Eindhoven heeft het 93 minuten lang nagenoeg niks in te brengen gehad en verloor het met twee doelpunten in het eerste kwart van de wedstrijd met 2-0.

Vanaf de openingsfase was duidelijk dat Roda de onderliggende partij zou zijn in deze wedstrijd. Het duurde dan ook niet lang voordat Locadia de openingsgoal binnen wist te schieten – slechts negen minuten had de thuisploeg nodig om het net achter Hidde Jurjus te vinden. Roda JC gaf enorme ruimtes weg en bleef dat ook na het eerste doelpunt doen, waardoor PSV makkelijk kansen kon creëren en Roda vooral uitblonk in toekijken. Op een kwart wedstrijd viel via Lozano de 2-0 en leek de wedstrijd al gespeeld, want Roda wist tot op dat moment nog nauwelijks iets te laten zien. Dat gebeurde pas in de slotfase van de eerste helft, toen een goede combinatie van Vancamp en Gustafson nipt tot een hoekschop leidde. Dat was echter de uitzondering op de in de eerste helft ongeschreven regel, waarin stond dat PSV het spel maakte en de kansen creëerde.

Na rust bleef het spelbeeld grotendeels hetzelfde en kon PSV nagenoeg zonder moeite de tijd volmaken. Roda kreeg hier en daar een mogelijkheid – zo schoot Rosheuvel naast en had Gustafson misschien wel moeten scoren na een vlotte counter, maar die bal ging over. Wanneer PSV echter een beetje aanzette was het meteen gevaarlijk voor het doel van Hidde Jurjus, die nog een aardige reeks prima reddingen liet zien. Het tempo was de gehele tweede helft ontzettend laag, waardoor na het laatste fluitsignaal 2-0 op het bord stond. Het niet doorpakken van de thuisploeg leidde in de slotfase zelfs tot een klein fluitconcert namens de thuisfans, die een mogelijkheid tot een doelpuntenfestival zagen vervliegen. Dat is de pijnlijke en harde conclusie voor de formatie uit Kerkrade, welke vanmiddag niks in te brengen had in het Philips Stadion van PSV.

Foto: Roda JC Live.