Reactie Roda: “Uitlatingen MVV doen werkelijkheid onrecht aan”

Roda JC Kerkrade heeft via haar website gereageerd op de wanordelijkheden in Stadion De Geusselt tijdens de rust van MVV – Roda. Meer specifiek reageerde men op de wijze waarop het bestuur van de Maastrichtenaren tijdens de wedstrijd sprak.

Een reactie is volgens de Kerkraadse club noodzakelijk, omdat haar supporters mede-verantwoordelijk werden gesteld door het bestuur van MVV. De club is het daar niet mee eens en wijst op de vele mensen die tijdens de wedstrijd in de gracht van het stadion plaats namen. “Immers de afspraak was dat de gracht in het stadion om het veld vrij moest zijn, echter honderden supporters vonden daar juist hun onderdak tijdens de wedstrijd en het was ook op die plek waar uiteindelijk de brandhaard van alle commotie kon ontstaan en wel door aanhangers van MVV Maastricht.”

De club wijst ook haar eigen supporters terecht, door te stellen dat de reactie niet goed is en zich te distantiëren van elke vorm van geweld. Roda benadrukt echter dat de ongeregeldheden niet ontstonden door supporters in het uitvak. Bovendien spuwt de club haar gal over de behandeling van de relschoppers. “Het feit dat mensen die het veld betraden, wel of niet herkenbaar, daarna weer gewoon terug konden gaan naar hun plek is in onze ogen onbegrijpelijk en getuigt niet van een passende manier van optreden.”

Ten slotte bedankt de club haar meegereisde supporters voor de positieve ondersteuning.

Comments (1)

  1. Ooggetuige

    Volgens mij is dit dé terechte reactie van Roda-zijde. 100% mee eens!

Comments are closed.