René Trost: “Als het echt moet staan we er”

“Ik ben er uiteraard heel blij mee,” zo stelt Roda JC-trainer René Trost na afloop van de gewonnen uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. “Dit was een heel belangrijke overwinning. Hoe die tot stand komt is niet belangrijk.” Trost had een hoop te vertellen voor de microfoon van JupilerLeague.nl, zo ook over de maker van het enige doelpunt: “Danny heeft het helaas nog veel te weinig laten zien, maar ik roep het altijd intern dat hij het wel kan. Het was een echte Danny Schreurs-goal,” zo stelt de leidsman van de Kerkradenaren.

Toch vindt de trainer dat zijn ploeg geluk heeft gehad in deze wedstrijd. “Den Bosch had kunnen scoren. Deze wedstrijd had als ik eerlijk ben geen winnaar verdiend. Ben blij dat Danny die bal er uiteindelijk in heeft getikt.”

“Op een of andere manier is het nog geen swingend geheel wat elke week een topprestatie kan leveren,” zegt Trost over het verschil tussen zijn ploeg en die van aanstaand kampioen N.E.C. “Het zit er niet in maar daar kun je niet veel aan veranderen. Het is nu zaak om genoeg punten te pakken om in de nacompetitie mee te doen en om dan vier wedstrijden te pieken.” Want dat is de doelstelling: “We moeten nu zorgen dat we datgene dat we ons hadden voorgesteld, nacompetitie tweede ronde, kunnen halen.” In die reeks finalewedstrijden kan het nog interessant worden, meent de immer in pak gehulde trainer: “Als het echt moet dan staan wij er, dat hebben we laten zien. Maar eerst moeten we die nacompetitie halen.”

Tenslotte twijfelt Trost niet over zijn functioneren: “intern is er geen onrust. Als de ploeg dit eruit kan persen dan laat dat zien dat ze met me door willen.”

Foto: Roda JC Live.