Bosschenaren: “Tegengoal typerend voor het seizoen”

Betreurde gezichten bij spelers en staf van FC Den Bosch. De Bosschenaren speelden een degelijke wedstrijd en maakten het Roda JC behoorlijk lastig, maar bleven uiteindelijk toch met lege handen achter. Trainer René van Eck en aanvoerder Anthony Lurling weten waarom de wedstrijden dit seizoen zo verlopen voor de Brabanders.

“Ik denk dat we meer dan een punt verdienden,” stelt oudgediende Lurling tegenover de camera van JupilerLeague.nl. “We begonnen goed aan de wedstrijd met binnen een minuut een gigantische kans, en de rebound was nog groter. De eerste twintig minuten waren compleet voor ons.” De 0-1 was volgens Lurling dan ook tegen de verhouding in. De tweede helft begon nagenoeg hetzelfde als de eerste: “Het zit dan weer niet mee dat ‘ie er niet in gaat. Gaat ‘ie er wel in, dan loop de wedstrijd, gaat het publiek erachter staan en komt er geloof in de ploeg. Dan zat er meer in.” Het niveau van de wedstrijd was erbarmelijk, weet ook Lurling: “Het was niet zo aantrekkelijk, dan druk ik me nog zachtjes uit. Beide ploegen hebben het moeilijk, dan krijg je zo’n wedstrijd.”

Dat FC Den Bosch nu al nauwelijks kans heeft op de nacompetitie is gezien de kwaliteit van de selectie opmerkelijk. “Wij zakken te vaak door de ondergrens. Dat is doodzonde want er zit absoluut wel voetbal in deze ploeg.” Lurling wijt de wisselvalligheid aan de extreem jonge ploeg waarmee zijn trainer moet werken.

Die trainer, René van Eck, was over het algemeen tevreden over het spel van zijn manschappen: “We wilden niks toelaten, dat is ons goed gelukt. We wilden met snelle ballen in de diepte voor het doel komen, wat meteen in het begin goed lukte, maar dan moet je hem wel maken.” Uiteraard overheerst uiteindelijk de teleurstelling in de nederlaag tegen Roda JC, wat Van Eck “een beetje jammer” noemt. “Maar het ontbreekt gewoon aan kwaliteit.” Ook de blessure van Alexander Mols noemt Van Eck als een van de redenen waarom het team dit seizoen maar zo moeilijk tot scoren komt.

Toch is de langharige leidsman optimistisch over het restant van de huidige voetbaljaargang en de kansen op de nacompetitie. “Er zijn nog genoeg wedstrijden. In het voetbal is alles mogelijk, dus dit denk ik ook. We gaan er alles aan doen om de nacompetitie te halen.”

Foto: Roda JC Live.

Comments (1)

  1. Haw zwamer ’n zin euver Roda kenne zin:
    “Wij zakken te vaak door de ondergrens. Dat is doodzonde want er zit absoluut wel voetbal in deze ploeg.”

Comments are closed.