Richard Jensen tekent voor twee seizoenen in Kerkrade

Roda JC Kerkrade heeft de gewenste versterking voor het centrum van de verdediging binnen. Richard Jensen komt over van FC Twente en tekent een tweejarig contract.

De 22-jarige Fin was vanaf 2012 verbonden aan FC Twente. In dat jaar maakte hij in de zomer de overstap vanuit zijn thuisland, waar hij actief was voor HJK Helsinki, naar de voetbalacademie van de Tukkers. Vanaf 2015 kwam Jensen uit voor het beloftenelftal van FC Twente en afgelopen jaar debuteerde hij in de hoofdmacht. Hiervoor speelde hij uiteindelijk tien duels.

Vorig jaar verlengde de Fin nog zijn contract tot en met 2020. De verdediger was dus formeel niet transfervrij. Onduidelijk is of de overstap mogelijk is gemaakt door een degradatieclausule in zijn contract.

Technisch directeur Harm van Veldhoven toont zich op de clubsite content met de komst van Jensen. “Richard is een talentvolle en sterke speler die we al enige tijd op onze radar hadden staan. Hij is een zeer interessante speler die precies past in het plaatje dat wij voor komend seizoen voor ogen hebben. We zijn blij met zijn komst.”

Header: Roda JC Live