Roda JC verslaat FC Eindhoven in oefenduel: 0-1

In haar vierde oefenduel heeft Roda JC Kerkrade vrijdagavond met 0-1 gewonnen van FC Eindhoven. Mario Engels maakte op de valreep de treffer.

In het Jan Louwers Stadion begon Robert Molenaar met de elf spelers die momenteel als sterkst mogelijk team gezien kunnen worden. Van eventuele vermoeidheid na een trainingskamp was weinig te merken bij de heren, want in de eerste helft was Roda JC duidelijk de betere ploeg. Binnen tien minuten werd een grote kans op de 0-1 gemist door Jannes Vansteenkiste, die de bal recht in de handen van doelman Ruud Swinkels kopte.

Roda JC nam het initiatief in de wedstrijd, waar FC Eindhoven met name uit counters gevaarlijk wist te worden. Vlak voor rust zagen de Kerkradenaren uit een corner een bal van de lijn gehaald worden, waarna de thuisploeg vlijmscherp counterde. De kopbal die uit die counter volgde, ging net naast.

Mart Remans was in de eerste helft bij Roda JC de meest opvallende speler met enkele knappe acties. Een doelpunt leverde dat echter niet op, terwijl die beloning wel op zijn plaats was geweest. Enkele schoten gingen naast, en wanneer deze wel op doel waren, lag Swinkels steeds knap in de weg. Aan de overkant beroerde Eindhoven de lat, toen een voorzet afzwaaide.

In de tweede helft werd het spel stukken slordiger en met name onvriendelijker. Aardig wat onnodige opstootjes vonden plaats op de kunstgrasmat in Eindhoven. Grote kansen vielen er daarentegen nauwelijks meer te noteren. FC Eindhoven was dichtbij een doelpunt, toen Kabangu na balverlies van El Makrini de lat raakte. Vlak voor tijd werd aan de andere kant van het veld een voorzet van Mario Engels van de lijn gehaald, waarna enkele minuten later Mart Remans nog een voorzet tegen de paal kopte.

Uiteindelijk wist Roda JC het oefenduel in blessuretijd toch nog in haar voordeel te beslechten. Mario Engels brak door over de rechterkant van het veld en stuurde Livio Milts diep. Met een vernuftig tikje bracht die Engels weer in balbezit. De Duitser was doelman Swinkels in de 91e minuut toch nog te snel af, en scoorde zo de winnende goal.

Volgende week zaterdag speelt Roda JC haar vijfde oefenduel. Dan gaat de ploeg van Robert Molenaar op bezoek bij SV Darmstadt.

Opstelling Roda JC Kerkrade: Muyters – Dijkhuizen, Werker (C), Verburgh, Vansteenkiste – Engels, El Makrini, Paulissen – Milts, Remans, Van Velzen.

Foto: Roda JC Live