RJC Kort | Werker, Van den Kerkhof, Van der Luer en Brouwers

In de regelmatig terugkerende rubriek RJC Kort bundelen we een aantal nieuwsberichten die we u niet willen onthouden. Vandaag gaat het over de kaart van Werker, wellicht meer kaarten komend weekend, en ontwikkelingen op trainersvlak.

Schorsing
Daryl Werker is door de KNVB voor een wedstrijd geschorst, naar aanleiding van zijn rode kaart tijdens het duel tegen Almere City FC. Scheidsrechter Stan Teuben gaf de centrale verdediger een directe rode kaart, nadat hij de doorgebroken Shayon Harrison getoucheerd had. Roda JC is akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel, waardoor Werker het uitduel met FC Volendam mist.

Scheidsrechter
Dat uitduel met FC Volendam staat onder leiding van Martin van den Kerkhof. De 35-jarige arbiter zal de wedstrijd om 20:00 uur in gang zetten. Het is alweer een jaar geleden dat de arbiter een wedstrijd van Roda van leiding voorzag: in augustus 2018 won Roda JC met 1-2 bij Almere City FC. De Volendammers kregen in maart voor het laatst te maken met Van den Kerkhof, toen ze op bezoek bij FC Twente een veeg uit de pan kregen (5-0).

Gesteggel met Van der Luer
Maandagavond begon Jong Roda JC de beloftencompetitie met een 1-0-nederlaag tegen Jong NAC Breda. Daarbij zat niet Eric van der Luer, maar Maurice Verberne als trainer op de bank. Van der Luer zit inmiddels al enkele weken thuis, nadat hij niet akkoord is gegaan met een aangepast contractsvoorstel van Mauricio García de la Vega.

De la Vega heeft intern vernomen dat Van der Luer niet de gemakkelijkste persoon binnen de club is, waarop hij besloot om het salaris van Van der Luer met eenderde te verlagen. Wel kon de Maastrichtenaar maandelijks een bonus voor goed gedrag tegemoet zien. Van der Luer dacht daar vanzelfsprekend het zijne van en ging niet akkoord. Sindsdien is de jeugdtrainer niet op de club verschenen.

De la Vega schijnt enkele malen een gesprek te hebben geïnitieerd met Van der Luer, maar hij zou om verschillende redenen telkens zijn afgewimpeld. Tegenover Voetbal International ontkent Van der Luer die lezing weer. Het weekblad meldt dat een arbitragezaak onvermijdelijk lijkt. Van der Luer was vorig jaar interimtrainer, nadat Robert Molenaar congé kreeg. Dat werd geen succes. Onder leiding van Van der Luer stortte Roda JC in, waarna de ploeg als dertiende eindigde in de Keuken Kampioen Divisie.

Stage voor Brouwers
Bij het eerste elftal van Roda JC verscheen er ook een nieuwe naam, maar toch oude bekende op het veld bij de trainingen. Roel Brouwers, oud-verdediger van Roda JC, loopt vanaf nu mee met hoofdtrainer Jean-Paul de Jong. Volgens ZO-NWS gaat het om een stage. Vanuit Roda JC is nog niets gecommuniceerd over een eventueel dienstverband van Brouwers.

Foto: Roda JC Live