Volendam en Roda op jacht naar eerste overwinning

FC Volendam en Roda JC Kerkrade kruisen op vrijdagavond de degens. Vanaf 20.00 uur gaan de beide ploegen op zoek naar hun eerste overwinning van het prille Keuken Kampioen-seizoen. Roda JC Live blikt vooruit op de ontmoeting in de tweede speelronde.

Wedstrijden aan De Dijk zijn niet de specialiteit van de Kerkraadse club. De laatste overwinning van de geel-zwarten in Volendam dateert inmiddels van, schrik niet, 8 februari 1998. Toen zorgden Bob Peeters, Regillio Vrede en Peter van Houdt voor de Roda-doelpunten. Er zal de uitploeg alles aan gelegen zijn om voor het eerst in 21 jaar weer eens de volle buit mee te nemen uit Volendam.

Van een makkelijke seizoenstart is in Zuid-Limburg namelijk geen sprake. Aan de openingswedstrijd tegen angstgegner Almere City FC werd een punt overgehouden. Na de wedstrijd tegen FC Volendam staat een lastige thuiswedstrijd tegen N.E.C. op het programma, waarna de altijd beladen derby tegen MVV volgt. Drie punten zouden alleen al daarom meer dan welkom zijn.

In Kerkrade kon men wel goed leven met het behaalde punt tegen de Flevolanders in speelronde 1. Na een rode kaart voor Daryl Werker was het overleven geblazen voor de thuisploeg, die op het tandvlees een gelijkspel over de streep trokken. Het spel in de eerste helft gaf echter hoop, want Roda JC creëerde legio kansen.

Wat dat betreft was er in Volendam meer chagrijn te bespeuren, na een gelijkspel op bezoek bij Helmond Sport. Het Andere Oranje moest zich terugvechten in de wedstrijd na een 1-0-achterstand. Uiteindelijk werd tien minuten voor het einde de stand gelijk getrokken middels een strafschop. Al met al was het punt toch teleurstellend, gezien het overwicht dat de ploeg van Wim Jonk had in Helmond.

Personele problemen

Voor Jean-Paul de Jong is het in zijn tweede duel als hoofdtrainer van Roda JC al puzzelen geblazen. In de defensie is de spoeling namelijk dun. Daryl Werker is een wedstrijd geschorst als gevolg van zijn directe rode kaart en Mitchel Keulen is geblesseerd afgehaakt. Ook Richard Jensen is nog niet wedstrijdfit en behoort daarom niet tot de selectie. Hierdoor zal of Niels Verburgh terugkeren in de basis, of Fons Flapper zijn basisdebuut maken. Op de linksbackpositie is er plek vrijgekomen voor Juan-Gerardo Alonso.

Bij FC Volendam is Darius Johnson nog niet speelgerechtigd. Mocht daar in de komende 24 uur nog verandering in komen, dan zal de Engelse vleugelaanvaller op de bank beginnen. Op Boy Deul kan trainer Wim Jonk in ieder geval geen beroep doen. Ook is het niet zeker of aanvoerder Kevin Visser mee kan spelen in het Kras Stadion. Hij kampt met kuitklachten en ontbrak daarom in ieder geval op de afsluitende training.

Verwachte opstelling FC Volendam: Bakker – Betti, Tol, Eerdhuijzen, Smal – Veerman, Plat, Visser/Vlak – Kaars, El Azzouzi, Murkin.

Verwachte opstelling Roda JC Kerkrade: Muyters – Schlösser, Van Eijma, Verburgh, Alonso – Cotán, Klaasen, Souren – Croux, Remans, Simakala.

Onderling

FC Volendam   Roda JC Kerkrade
23 Gespeeld 23
16 Gewonnen 2
5 Gelijk 5
2 Verloren 16
46-24 (+22) Doelsaldo 24-46 (-22)

Header: Roda JC Live