Volgende winterse versterking komt over uit Frankrijk

Roda JC Kerkrade heeft alweer haar zesde winterse versterking binnengehaald. FOX Sports meldt dat Lyes Houri voor een half jaar gehuurd wordt van het Franse SC Bastia.

De afgelopen dagen kwam er via Twitter een geruchtenstroom op gang via met name Franse personen, over deze 21-jarige speler. Het is een centrale middenvelder en er werd reeds gemeld dat hij ‘onderweg naar Kerkrade’, zou zijn. Gezien een foto op het account van FOX is dat nu daadwerkelijk gebeurd.

Lyes Houri komt dus over van de Franse Ligue 1-club Bastia, waar hij een contract heeft tot de zomer van 2018. De Kerkradenaren bedingen ook een optie tot koop voor Houri, voor komende zomer. Bastia vecht momenteel tegen degradatie. In die strijd heeft Houri nog geen enkele speelminuut gemaakt dit seizoen. Wel speelde hij in het seizoen 2014/2015 aardig wat wedstrijden in de Ligue 2, toen hij verhuurd werd aan Valenciennes.

Na Bryan Verboom, Thanasis Papazoglou, Ognjen Gnjatic, Beni Badibanga en Stefan Savic is Houri alweer de zesde winterse aanwinst van Roda JC.