Roda accepteert schikkingsvoorstel; neemt verdere stappen

Roda JC Kerkrade is akkoord gegaan met een schikkingsvoorstel van de KNVB naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens de nacompetitiewedstrijd tegen MVV Maastricht in De Geusselt afgelopen mei. De bond legt Roda JC een boete van 7.500 euro op, zo laat Roda weten op haar officiële clubsite RodaJC.nl.

Daarmee is de zaak echter nog niet afgedaan, zo laat de club in hetzelfde artikel weten. Hoewel de boete is gegeven vanwege het door twee personen over de afrastering klimmen en het gooien van bier op het veld, wat in de ogen van de KNVB heeft kunnen gebeuren door niet adequaat handelen van Roda’s meegereisde stewards, is de club ontevreden over de verdere afhandeling van de chaotische wedstrijd in Maastricht. Zo heeft MVV Maastricht geen boete opgelegd gekregen van de bond, terwijl in de ogen van Roda ook de Maastrichtse buren in de fout zijn gegaan wat betreft het handhaven van de orde. De problemen langs het veld ontstonden in de gracht voor de lange zijde van De Geusselt, een plek waarover volgens Roda de afspraak bestond dat deze tijdens de wedstrijd vrij zou worden gehouden. Dat dit niet gebeurde, leidde uiteindelijk tot het stilleggen van de wedstrijd voor een goed half uur.

Roda JC benadrukt dat de sancties jegens Roda niet in verhouding liggen met de gebeurtenissen in Maastricht en heeft van de KNVB een duidelijkere toelichting geëist, met als hoofddoel het terugdraaien van de boete.

Foto: Roda JC Live.