Roda JC neemt Jannes Vansteenkiste over

0

Roda JC Kerkrade heeft Jannes Vansteenkiste overgenomen van Royal Antwerp FC, zo meldt de club op haar officiële website RodaJC.nl. De 24-jarige Belgische linksback heeft een contract getekend voor één seizoen bij de Limburgse Koempelclub.

De in Lendelede, nabij Kortrijk, geboren verdediger wordt zodoende een concurrent voor Ard van Peppen op de linksbackpositie. Vansteenkiste staat te boek als een getalenteerde back die indien nodig ook in de centrale verdediging uit de voeten kan. De Belg heeft speelde sinds 2013 bij Antwerp, dat dit seizoen voor het eerst in meer dan een decennium weer mag uitkomen op het hoogste Belgische niveau. Daarvoor speelde Vansteenkiste in de jeugdopleiding van de Antwerpse rivaal en Belgische topclub Club Brugge, waar hij niet wist door te breken. Buiten het clubvoetbal heeft hij tevens een reeks wedstrijden voor jeugdteams van de Belgische nationale ploeg op zijn naam staan.

Technisch directeur Harm van Veldhoven is erg tevreden over het aantrekken van de verdediger en spreekt van meer mogelijkheden op de achterste linie. Vooral het gegeven dat Vansteenkiste linksbenig is, gaf de doorslag bij Roda JC om serieus werk te maken van de verdediger.

Header: Roda JC Live.

Share.

About Author

Redacteur die de ontwikkelingen rondom Roda JC Kerkrade op geografische afstand volgt. Richt zich vooral op de competitie als geheel en schrijft graag vaste rubrieken.

Comments are closed.

Copyright 2017 Rodajclive.nl - Webdesign by Disegno Web Solutions