Roda beëindigt serie nederlagen met uitstekende zege in Eindhoven

Roda JC heeft vrijdag de eerste driepunter van het kalenderjaar 2015 mogen bijschrijven. Na een serie van 3 nederlagen tegen ploegen uit het rechterrijtje boekte de formatie van René Trost een knappe, verdiende zege op bezoek bij FC Eindhoven, de nummer 2 van de Jupiler League. Mitchel Paulissen en Bart Biemans waren verantwoordelijk voor de doelpunten.

De wedstrijd kende een tamme eerste helft. Zowel Eindhoven als Roda speelde vanuit een goede organisatie en dus waren de kansen aan beide kanten schaars. Namens de thuisploeg nam Joey Sleegers het doel van Bram Verbist tweemaal onder vuur, maar in beide gevallen reageerde de Belgische goalie attent. Roda kreeg naarmate de eerste helft vorderde steeds meer balbezit en creëerde een paar mogelijkheden. De grootste was voor de verrassenderwijs in de basis gestarte Mitchel Paulissen, die na goed voorbereidend werk van Edwin Gyasi de bal echter wild over schoot. Daardoor gingen de elftallen rusten bij een 0-0 stand.

Na de rust nam Roda meer initiatief en het beloonde zichzelf na een uur spelen ook met doelpunten. De 0-1 kwam op naam van Paulissen, die een door hemzelf opgezette aanval op prachtige wijze besloot met een schot dat via de onderkant van de lat binnenketste. Enkele minuten later werd de marge verdubbeld; het was moeilijk te zien of de kopbal van Van Hyfte de doellijn al passeerde, maar de rebound werd in ieder geval binnengewerkt door Bart Biemans. Eindhoven ging in het vervolg met enkele aanvallende wissels op zoek naar een aansluitingstreffer, maar verder dan een kopbal van invaller Hunte op de paal zou het niet komen. Namens Roda lieten Cicilia en debutant Raymond Gyasi nog opgelegde kansen onbenut, waardoor 0-2 tevens de eindstand was.

Door de zege achterhaalt Roda de Brabanders op de ranglijst. Beide ploegen hebben nu 47 punten uit 23 wedstrijden, 12 minder dan koploper NEC. De Kerkradenaren vervolgen de competitie aanstaande maandag al met een thuiswedstrijd tegen FC Volendam, de nummer 4 van de ranglijst.

FC Eindhoven – Roda JC (0-0)
Opstelling Roda JC: Verbist – Monteyne, Biemans, Ramos, Van Peppen – Faik, Van Hyfte, Paulissen (73′ Dijkhuizen) – Lagouireh (77′ R. Gyasi), Cicilia (87′ Demouge), E. Gyasi

Foto: Pro Shots