‘Vertrokken Nieuwenhuis eist bijna een ton van Roda JC’

Pieter Nieuwenhuis zou 94.200 euro eisen van Roda JC Kerkrade. Dat meldt ZO-NWS. De adviseur heeft tegen dat medium gezegd dat hij een advocaat in de arm neemt om de club te dwingen het bedrag te voldoen.

Nieuwenhuis, eigenaar van adviesbureau Hypercube, trad in eerste instantie op als adviseur van Mauricio García de la Vega. Toen “meneer Mauricio” zijn verplichtingen niet nakwam, verlegde Nieuwenhuis zijn loyaliteit plots van de Mexicaan naar Roda JC. Een tijd lang was hij vervolgens statutair directeur van de club.

Nu schijnt Nieuwenhuis geld te willen zien voor de werkzaamheden, die hij in die tijd heeft bericht. ZO-NWS weet dat het gaat om een bedrag van 94.200 euro. Nieuwenhuis stelt eind november een gesprek te hebben gehad met de huidige beleidsbepalers van de club, te weten Stijn Koster, Roland Hogenelst en Herman Huirne. Die vroegen toen om geduld. “Daarna ben ik met Huirne in gesprek gegaan over een kortings- en betalingsregeling.”

Een WhatsApp-bericht van Roland Hogenelst gooide echter roet in het eten, volgens Nieuwenhuis. In dat bericht “zei hij mij dat hij een claim van miljoenen euro’s bij mij neer zou gaan leggen als ik mijn facturen niet zou laten vallen.” Verdere tekst en uitleg kreeg Nieuwenhuis niet, stelt hij zelf. Daarop heeft hij een advocaat in de arm genomen, die eist dat het bedrag voor 6 januari betaald wordt door Roda JC.

De club zelf wilde tegenover ZO-NWS geen commentaar geven.

Foto: Roda JC Live