‘Vijfpact Koster, Hogenelst en lokale ondernemers neemt aandelen Roda JC over’

Roland Hogenelst, Stijn Koster en drie andere lokale ondernemers nemen in totaal een belang van 79,98% in Roda JC Kerkrade. Dat melden onder andere L1 en 1Limburg.

Maandag moest Roda JC een bankgarantie aan de KNVB overleggen, waarmee het begrotingstekort van 906.000 euro gedekt wordt. Een half uur voor de deadline was Roland Hogenelst nog bezig met de formaliteiten in orde te maken, maar de garantie is er en daarmee voorkomt Roda JC puntenaftrek of zelfs intrekking van de licentie.

Mogelijk nog belangrijker is dat de toekomst van de club wederom gewaarborgd lijkt. Hogenelst en Koster voerden eerder onderhandelingen in een vergevorderd stadium met Roda JC, maar partijen bereikten toen geen overeenstemming. Nu stappen beiden alsnog in, samen met drie ondernemers uit de regio, van wie de namen momenteel nog niet bekend zijn. Daarnaast is een rol weggelegd voor supporters en blijft Aleksei Korotaev voor 20% aandeelhouder.

Hogenelst en Koster krijgen volgens De Limburger het grootste deel van de aandelen in handen. De drie lokale ondernemers gaan voor een kleiner belang. Zij hopen dat mettertijd meer ondernemers uit de regio zullen aansluiten.

Foto: Roda JC Live