Roda bekert verder na zege op Heerenveen

Roda JC Kerkrade heeft voor een daverende stunt gezorgd door Eredivisionist sc Heerenveen uit te schakelen in het bekertoernooi. In een ongeveer halfvol Parkstad Limburg Stadion hielden de Limburgers zonder al te veel moeite stand tegen de zeer zwak spelende Friezen: 2-1.

De bijna 10.000 bezoekers kregen geen al te beste wedstrijd te zien. Beide ploegen creëerden weinig kansen, al was Roda het vaakst gevaarlijk. Desondanks was er een ongelooflijke blunder nodig van Heerenveendoelman Nordfeldt om Roda de voorsprong te bezorgen. Zijn uittrap kwam niet van de grond en belandde uiteindelijk bij Cicilia, die zonder moeite kon inschieten: 1-0. Dat was meteen het laatste echte hoogtepunt van de eerste helft.

Na de pauze bleef het spel van beide kanten erg rommelig. De bezoekers blonken vooral uit in harde overtredingen; Raitala kwam goed weg met geel na een charge op Dijkhuizen. Toch kwam Heerenveen in de slotfase ineens weer op gelijke hoogte via een doelpunt van Thorsby. Dat deerde de ploeg van René Trost echter nauwelijks: Mitchell Paulissen schoot amper veertig seconden na de gelijkmaker Roda opnieuw op voorsprong en naar de zege in de tweede ronde van de nationale bekercompetitie.

Comments are closed.